Jedini iz BiH

KUD Mokro iz Širokog Brijega nastupilo na 53. dječjim Vinkovačkim jesenima

Osim KUD-a Mokro nastupila su društva iz Slavonije, Istre, Zagorja, okolice Zadra, Dubrovnika.
Kultura / Flash | 12. 09. 2018. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno-umjetničko društvo Mokro iz Širokog Brijeg proteklog je vikenda nastupilo na 53. dječjim Vinkovačkim jesenima kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine.

Kako su priopćili iz društva, nastupili su u subotu na Trgu vinkovačkih jeseni na glavnoj pozornici. Mimohod svih sudionika Dječjih vinkovačkih jeseni održan je u nedjelju ulicama Vinkovaca.

Osim KUD-a Mokro nastupila su društva iz Slavonije, Istre, Zagorja, okolice Zadra, Dubrovnika.

Slavica Ćužić, predsjednica društva kazala je kako je nastup na ovoj daleko poznatoj kulturnoj manifestaciji čast za dječju skupinu budući da je ovo prvi put da njezini članovi sudjeluju na ovoj manifestaciji.

''Prezadovoljni smo cjelokupnog organizacijom manifestacije, i imamo samo riječi hvale za organizatore. Ovo je svakako nastup koji još više produbljuje neprekidivu povezanost Slavonije i Vinkovaca sa Hercegovinom i Širokom Brijegom budući da su Vinkovci i Široki Brijeg gradovi prijatelji'', kazala je Ćužić.

''Zahvaljujemo se i Udruzi hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava (UHAKUD) čija se dječja smotra održala u lipnju u organizaciji HKUD Rodoč na kojoj je KUD Mokro dobio pravo putovanja na ovogodišnje Vinkovačke jeseni'', dodala je Ćužić ističući kako UHAKUD već nekoliko godina ima suradnju s organizatorima Vinkovačkih jeseni.

Zahvalu je uputila i Gradu Širokom Brijegu na pruženoj podršci, objavio je Grad Široki Brijeg na službenoj web stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close