Širokobriješki folkloraši

KUD Mokro imalo zapažen nastup na smotri Hrvatskog sabora kulture u Sisku

Predstavnik BiH bilo je Kulturno-umjetničko društvo Mokro iz Širokog Brijega koje se predstavilo plesovima i pjesmama zapadne Hercegovine.
Kultura / Flash | 30. 10. 2018. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda u Rafinerijskom domu u Sisku održana je smotra folklora na kojoj su sudjelovali folklorni ansambli i izvorna kulturnoumjetnička društva iz Hrvatske. Pored domaćih društava, sudjelovala su društva iz Slovenije te Bosne i Hercegovine kao gosti.

Pravo sudjelovanja na 25. susretu, ansambli i skupine, izborili su nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo ukupno 18 te putem jednog samostalnog pregledavanja.

Predstavnik BiH bilo je Kulturno-umjetničko društvo Mokro iz Širokog Brijega koje se predstavilo plesovima i pjesmama zapadne Hercegovine.

Video: KUD Mokro u Sisku: Iđe jesen, primiče se cina, pleti mala štogod čorapina

Vikend u Sisku završen je mimohodom društava ulicama Siska i predstavljanja na glavnoj gradskoj šetnici.

Voditeljica KUD Mokro, Ana Ćeškić pohvalila je samu organizaciju smotre ističući kako KUD Mokro prvi put gostuje u Sisku.

''Prvi put gostujemo u Sisku i za organizatore imamo samo riječi hvale. Drago nam je što smo upravo mi izabrani predstavljati BiH na ovoj smotri te tako nastavljamo graditi mostve kulture između BiH i Hrvatske'', naglasila je Ćeškić ističući kako su i ovom prigodom susreli nekoliko iseljenih Širokobriježana sa sisačkom adresom koji nisu krili zadovoljstvo što su ih članovi KUD-a Mokro barem na kratko vrijeme vratili u rodni kraj.

Inače, KUD Mokro steklo je pravo sudjelovanja na ovoj smotri odlukom žirija na Državnoj smotri izvornog folklora održanoj u svibnju u organizaciji Udruge hrvatskih amaterskih kulturnoumjetničkih društava (UHAKUD) u BiH.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close