SPCO Čapljina

KUD ''Alat'' koncertom čestitao pravoslavni Božić u Čapljini

U do posljednjeg mjesta popunjenom kinu ''Mogorjelo'' okupljene je zabavljalo Gradsko kulturno – umjetničko društvo ''Alat'' iz Trebinja.
Kultura / Flash | 12. 01. 2019. u 21:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugu godinu zaredom u Čapljini je održan koncert povodom proslave pravoslavnog Božića.

Koncert su organizirali Srpska crkvena opština Čapljina i Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska.

U do posljednjeg mjesta popunjenom kinu ''Mogorjelo'' okupljene je zabavljalo Gradsko kulturno – umjetničko društvo ''Alat'' iz Trebinja.

Foto: Bljesak.info / Božićni koncert u Čapljini

Društvo se predstavilo s tradicionalnim božićnim pripjevima te na taj način čestitalo Božić Čapljincima pravoslavne vjeroispovijesti.

Uz Gradsko kulturno – umjetničko društvo ''Alat'' iz Trebinja koncert je uveličao Dječji zbor Čapljinske parohije.

Srpska pravoslavna crkva u Općini Čapljina je organizator ovog koncerta, a nazočne je pozdravio i paroh mostarski Radivoje Krulj, izaslanik vladike Dimitrija.

Foto: Bljesak.info / Božićni koncert u Čapljini

''Nadam se da će koncert postati tradicionalan, a prenosim vam i tople pozdrave našeg vladike zahumsko-hercegovačke i primorske eparhije Dimitrija.

Želi nam mir koji je Hristos donio. Bog je iz ljubavi prema svakom od nas, prema svakom čvjeku sišao s neba i usao u utrobu zemlje, pećinu zemaljsku, i postao čovjek, jedan od nas, iz bezuvjete ljubavi prema čovjeku i svjoj tvorevini. Prvi čovjek, Adam, je iz svog nemira zajedno sa Evom okusio smrt i postao je najamnik na zemlji. Tako su generacije i generacije ljudi i mnoga pokoljenja čekala da prestanemo biti najamnici. Kroz Hrista smo postali nasljednici, jer je Bog postao jedan od nas, i zato je radost Božića tako velika i veličanstvena da se radujemo životu i miru'', rekao je u svojoj besjedi Krulj.

Uz konzulicu Generalnog konzulata Republike Srbije u Mostaru Mariju Bakoč, koncertu je nazočio i načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close