WomEmpower

Kriterion će ugostiti kolektiv Street Arts Festivala

WomEmpower izložba će biti otvorena u subotu, 8.12. 2018. s početkom u 20 sati i u sklopu koje će biti upriličen glazbeni program.
Kultura / Flash | 05. 12. 2018. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Art Kino Kriterion ugostit će kolektiv Street Arts Festivala festival u  Mostaru,  koji će predstaviti izložbu nastalu u sklopu prvog WomEmpower festivala.

WomEmpower izložba će biti otvorena u subotu, 8.12. 2018. s početkom u 20 sati i u sklopu koje će biti upriličen glazbeni program, priopćeno je. 

Riječ je o radovima koji su nastali na likovnoj koloniji tokom trajanja WomEmpower festival,  koji je održan u rujnu  u vidu umjetničke razmjene u Berlinu i Mostaru. Okupio je preko 30 umjetnica i aktivistica iz BiH, regije i inozemstva, koje su razmijenile svoja iskustva i talente, te koje su kroz umjetničke programe i dijalog propitivale teme koje se tiču žena, ženskih prava, spolne određenosti i ravnopravnosti.

Na likovnoj koloniji umjetnice su putem slika ispričale intimne ispovijesti i svoj stav o ženama. To su: Sunita Fišić, Ale Senso, Nataša Konjević, Ljiljana Galušić, Zdenka Domačinović, Anja Maričić, Antonija Tolić, Irma Garibović, Keni Anders, Katarina Stojčević, Florencia Perlini, Natalija Domačinović Ferina, Vildana Hrnjić i Julie Ribera.

Ovaj festival proizašao je iz Street Arts Festivala u Mostaru s ciljem da se kreira multikulturalna umjetnička platforma s fokusom na ženama u umjetnosti i aktivizmu te koja motivira umjetničke razmjene, međusobnu podršku žena iz BiH, regije i inozemstva i  planiranje budućih zajedničkih suradnji.

Projekt je realiziran ispred Vijeća mladih Grada Mostara uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close