Četvrti po redu

Konjic: Otvoren festival glumca BiH

Kultura / Flash | 25. 04. 2017. u 10:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrti festival glumca BiH svečano je otvoren u ponedjeljak navečer u kino sali Društvenog doma u Konjicu.

Na svečanosti otvaranja stručna suradnica za kulturu i informiranje u općini Konjic Biljana Handžo podsjetila je na bogatu tradiciju amaterske glume u Konjicu.

''Četvrti festival glumca, koji slavi glumca, čovjeka, koji slavi onoga koji čini kazalište, nešto je najljepše što se moglo desiti Konjicu. Vjerujem da ćemo uz pomoć brojnih prijatelja, pokrovitelja i sponzora, kao i prijatelja kazališne umjetnosti, učiniti da ovo postane regionalni festival na koji ćemo biti ponosni, ne sami mi, već kompletna regija'', kazala je Handžo u izjavi za Fenu.

Na festivalu, koji će trajati do 25. svibnja, bit će izvedeno sedamnaest programa od kojih devet kazališnih produkcija.

Ministar financija u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije Adnan Faladžić izjavio kako se ovakvim festivalom ne bi postidjele ni puno veće sredine.

''S obzirom da sam ovdje u svojstvu ministra financija HNŽ-a, mogu sa zadovoljstvom kazati da je ove godine Vlada HNŽ-a prepoznala značaj ovakvog jednog festivala, i to ne deklarativno, već je značajnim financijskim sredstvima pomogla ovaj festival. Kao građanin ovog grada, koji ima jako dugu teatarsku tradiciju mogu biti ponosan što je ovaj festival postao tradicionalan i što je prepoznat i na županijskoj razini'', rekao je Faladžić.

Nakon svečanosti otvaranja izvedena je predstava "Trojanka", u produkciji Otvorene scene "Obala" i Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close