Ide i na Stari most

Kolinda posjetila mostarske franjevce i Sabornu crkvu u Mostaru

Kultura / Flash | 12. 08. 2016. u 09:18 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u petak je u sklopu privatnog posjeta obišla Franjevački samostan u Mostaru, a tijekom dana prijeći će preko Starog mosta te posjetiti Sabornu crkvu Srpske pravoslavne crkve.

Hrvatsku predsjednicu dočekao je gvardijan fra Iko Skoko, te je u pratnji premijera Hercegovačko-neretvanske županije Nevenka Hercega obišla Franjevački samostan u Mostaru i nedavno otvorenu atrakciju za posjetitelje, Zvonik mira uz franjevačku crkvu sv. Petra i Pavla s kojega se pruža panorama Mostara.

Predsjednica Grabar Kitarović posjetila je i Sabornu crkvu u izgradnji Srpske pravoslavne crkve koja je bila potpuno uništena u ratu i sastala se sa igumanom Danilom Pavlovićem.

U nastavku posjete planirana je šetnja starim gradom u Mostaru, kao i posjeta Starom Mostu.

Predsjednica nije željela komentirati aktualna hrvatska niti bosanskohercegovačka pitanja ističući da se nalazi u privatnom posjetu.

"Ovdje sam privatno, hvala vam na razumijevanju", rekla je hrvatska predsjednica novinarima.


Foto: Bljesak.info

Podsjećamo, dan prije predsjednica susjedne Hrvatske, iznenadila je vjernike u Širokom Brijegu, svojim dolaskom na svetu misu devetnicu ispred crkve Uznesenja BDM. Predsjednica je i u Širokom Brijegu obišla prostorije Franjevačkog samostana, ali i tvrtku Feal.

Ovaj privatni posjet Grabar-Kitarović započela je u srijedu dolaskom u Međugorje.

Kopirati
Drag cursor here to close