Okean Dunav

Kočićevo pero Vasi Pavkoviću

Kultura / Flash | 26. 05. 2016. u 09:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nagrada "Kočićevo pero" za proljeće 2016. godine bit će dodijeljena piscu Vasi Pavkoviću za knjigu "Okean Dunav", u izdanju Zadužbine "Petar Kočić" Banja Čuka - Beograd, jednoglasno je odlučio žiri.

"Kočićevo pero" se dodjeljuje za visoka dostignuća u suvremenoj književnosti i odanost ljepoti Kočićeve misli i riječi, objavljeno je Zadužbine "Petar Kočić".

"Već naslov najnovije prozne zbirke 'Okean Dunav' Vase Pavkovića, antinomijom svoga značenja, zaustavlja čitateljev pogled i fiksira ga u čvor nedoumice. Jer ocean, tajanstvena nesaglediva voda, vječna i beskrajna, i Dunav, rijeka čije se obale mogu povezati pogledom, ali u koju se ne može dva puta zakoračiti, sačinjeni su od iste materijalne supstance, ali su značajno različiti ukazujući na jednostavnom primjeru da je svijet neusporedivo složeniji nego što nam se čini", rekao je predsjednik žirija, književnik Nikola Vukolić.

Prema Vukolićevim riječima, za čovjeka Pavkovićevog duha i radoznalosti, čovjeka kontemplacije, ali i nesputanog aktivizma sve može da bude poticaj dubokog razmišljanja i umjetničke kreacije.

Članovi žirija su, osim Vukolića, Miljenko Jergović i Mladen Vesković.

Nagrada "Kočićevo pero" za proljeće 2016. godine bit će svečano uručena laureatu 13. lipnja u Srpskom književnom društvu u Beogradu.

Kopirati
Drag cursor here to close