Offline

Književnik i urednik Kruno Lokotar gostovao u Mostaru

Kultura / Flash | 20. 02. 2016. u 07:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HD HS Kosača u Mostaru ugostio je još jedno izdanje Poligona Offline. Gost Poligona je bio književnik i urednik iz Hrvatske Kruno Lokotar.

Gost Poligona Offline bio je bivši urednik u izdavačkoj kući 'Algoritam', voditelj i selektor Festivala alternativne književnosti (FAK), te brojnih drugih književnih projekata poput festivala Prozak/Na vrh jezika i čovjek odgovoran za afirmaciju brojnih mlađih autora koji su danas standardni dio aktualne književne scene u Hrvatskoj, ali i šire.

Na video zidu su se redali slajdovi koje je Lokotar pred publikom komentirao. Kroz brojne slajdove, Lokotar je prošao kroz čitavu svoju bogatu karijeru u izdavaštvu i pisanju. Govorio je o festivalima FAK, Pričigin (festival pričanja priča), Krokodil (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju) i dr.

"Cijeli život popravljam svijet, i on nikad nije bio gori. Imam sreću da je moj hobi postao moj posao, što znači da sam danas duboko nesretan čovjek jer nemam svoj hobi", kazao je u šali Lokotar.

Od 2007. do kolovoza 2015. godine radio je kao urednik domaće i regionalne beletristike i publicistike u izdavačkoj kući 'Algoritam'. Trenutno je free-lancer širokog spektra i vanjski urednik kod nekoliko nakladnika.

Osim Lokotara, u programu su sudjelovali Marko Tomaš i Mirko Božić.

"Kruno Lokotar je jedan od rijetkih ljudi koji potpisuju sebe kao urednike u knjigama, a koji se stvarno 'miješa' u vlastiti posao i koji ne samo da zapravo pročita one knjige koje objavi, nego i radi sa svakim autorom ponaosob, što znam i po samome sebi i po masi drugih autora", kazao je Marko Tomaš govoreći o njihovoj suradnji i prijateljstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close