Književna srijeda s Ivom Nuić

Kultura / Flash | 15. 05. 2017. u 11:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvorena čitaonica DHK HB u Književnoj srijedi predstavlja stvaralaštvo članova Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

U srijedu 17. svibnja 2017. (u 12.00 sati u Otvorenoj čitaonici DHK HB u HDHS Kosača, Trg hrvatskih velikana bb) predstavlja se književno stvaralaštvo Ive Nuić. O književnom stvaralaštvu govorit će Miljenka Koštro.

Voditelj programa je književnik Ivan Baković.

Iva Nuić (1948. u Drinovci) završila je Učiteljsku školu i Višu pedagošku u Mostaru. Prve književne priloge objavila je u mostarskoj „Slobodi“ još kao učenica. Objavila je više radova pod djevojačkim prezimenom Glavaš, a kasnije, pod prezimenom Nuić. Aktivno je počela sudjelovati u književnom životu 1976.

Njezini radovi zastupljeni su u časopisima: Prosvjetni list, Zadrugar, Front, Imotska krajina, Bekija, Kršni zavičaj, Most, Hrvatsko slovo, Cvitak, Radost, Osvit, Naša ognjišta, Hrvatska gruda, Hrvatska misao, Godišnjak, Suvremena pitanja, Katolički tjednik, navedeno je u priopćenju organizatora.

Izdala je četiri zbirke pjesama: Dite na kamenu, Tijelo i vrijeme, Krunica od drače i Cvita cvit, te Zagrljaj i Abeceda (slikovnice). Osim pjesama piše aforizme i suautorica je knjige Kristalna šestica. Pjesme su joj objavljene u zbirkama i časopisima, tiskane u čitankama, leksikonima i u antologijama hrvatske lirike: Hercegovina (Vjekoslav Boban), Izbor pjesama za djecu BiH (Željko Ivanković), Jezik i hrid (Zdravko Kordić), Hrvatske marjanske pjesme (Zdravko Kordić), Čitanka za 2. razred osnovne škole (Znanje, Zagreb), Leksikon hrvatskih književnika (Mirko Marjanović), Zlatni snovi (Branko Pilaš).

Kopirati
Drag cursor here to close