Kruševo

Klapska večer svjetla - drugi samostalni koncert klape Studenac

Kultura / Flash | 28. 01. 2016. u 21:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i prošle godine na Svijećnicu, točnije 2. 2. klapa Studenac iz mostarskog Kruševa priredit će prigodnu večer klapskog pjevanja, gdje će uz njih nastupiti još tri renomirane hercegovačke klape: Narenta iz Mostara, Signum iz Čapljine i Bratovština iz Gorice (Sovići). 

Radi se o drugom po redu samostalnom koncertu klape Studenac, čija je svrha pozvati svoje prijatelje, kako glazbenike tako i ljubitelje klapskog pjevanja, da pozdrave njihov rad kroz proteklu godinu svojim prisustvom - ali i pjevanjem.

Cjelokupan događaj započinje svetom misom u 18 sati, u crkvi sv. Ilije proroka u Kruševu. Mješoviti zbor Fontes, također iz Kruševa, pratiti će program sv.  mise. Budući da je ova večer također i uočnica sv. Blažu (Vlahi), svi posjetitelji imat će priliku po njegovom zagovoru dobiti blagoslov grla.

Početak koncerta je planiran u 19 sati, odmah nakon sv. mise. Program će biti sastavljen na način da će klapa domaćin nastupiti u dva navrata, a vrijeme između će ispuniti gostujuće klape.

Svi pjevači i organizatori ovog posebno važnog događaja očekuju dobru posjećenost kao i prošle godine, te ovim putem pozivaju sve ljubitelje klapskog pjevanja, ali i kulturnog napretka općenito:  "Dobro došli na drugi samostalni koncert klape Studenac

Kopirati
Drag cursor here to close