Glazbeno-poetska večer

Kiseljak i Sanijela Matković u humanitarnoj večeri za Nadu Tuka i Mateu Janković

Kultura / Flash | 11. 02. 2016. u 09:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon veselih poklada stiže najromantičnije doba godine, praznik Valentinova. Tim povodom u Kiseljaku će biti organiziran zanimljiv i nesvakidašnji događaj, točnije glazbeno-poetski performans sa poznatom širokobriješkom pjesnikinjom Sanijelom Matković.

Ljubavna poezija, glazba, recitali, ili jednostavno Valentinovska večer održat će se u petak, 12. veljače u paviljonu Srednje škole s početkom u 19 sati. Osim u poeziji i glazbi učenika Srednje škole, svi nazočni će pogledati i izložbu slika likovnih umjetnika Napretka pod nazivom "Annale 2015."

Ono najvažnije je da događaj ima i humanitarnu notu odnosno prikupljat će se prilozi za Nadu Tuka iz Kiseljaka koja boluje od karcinoma pluća te Mateu Janković, mladu majku iz Livna koja se trenutno zbog otkazivanja pluća nalazi u induciranoj komi i za nastavak liječenja su joj potrebna novčana sredstva.

Događaj organiziraju Općina Kiseljak, Općinski odbor HDZ BIH Kiseljak, Srednja škola "Ivan Goran Kovačić" Kiseljak te HKD Napredak, podružnica Kiseljak.

Sanijela Matković je rođena 16. studenoga 1973. godine u Širokom Brijegu, gdje je završila pučku i osnovnu školu. Na Teološkom institutu u Mostaru 2000. diplomirala je katehetiku. Živi i radi u Širokom Brijegu. Trenutno je na poslijediplomskom specijalističkom studiju za odnose s javnošću na Filozofskom fakultetu u Mostaru. Objavila je zbirke poezije "Partitura sna" , "Otisak srca" , "Panta Rei" te "Ususret riječi" sa Anitom Martinac.

Kopirati
Drag cursor here to close