Splet okolnosti

Poplava u Lutkarskom kazalištu: U sanaciju se odmah krenulo

''Izvođač radova je radio jednu betonsku ploču koja djelomično zatvara prozor koji se nalazi na fasadi, kako je taj dan bila vrlo jaka kiša s te ploče se voda prelila u taj prostor i izlila se u Lutkarsko kazalište'', rekao je.
Kultura / Flash | 13. 12. 2017. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''To nije nesavjesno izvođenje radova. To je splet okolnosti da kada su oni izbetonirali ploču, na dan kada je bila ogromna kiša sprovela je vodu unutra i napravila što je napravila'', rekao je Ivan Knezović iz tvrtke CADORO-ING za Bljesak.info. Naime, ova tvrtka provodi nadzor nad radovima koji se izvode na izgradnji diskoteka u HKD Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Prilikom izgradnje nove diskoteke čiji je investitor sama Kosača došlo je do poplave i oštećenja scenografije te na lutkama predstava ''Vragov most'' i ''Kresivo''. Kako je ranije rečeno iz Lutkarskog kazališta oštećena je elektro instalacija i drveni pod pozornice.

Razlog do kojega je došlo do poplave u kazalištu je što je prilikom gradnje betonske ploče kiša koja je taj dan padala ušla u objekt.

''Izvođač radova je radio jednu betonsku ploču koja djelomično zatvara prozor koji se nalazi na fasadi, kako je taj dan bila vrlo jaka kiša s te ploče se voda prelila u taj prostor i izlila se u Lutkarsko kazalište'', rekao je Ivan Knezović iz tvrtke CADORO-ING za Bljesak.info.

Knezović rekao je kako su radnici odmah postupili sanaciji radova, što je potvrdio i ravnatelj HKD herceg Stjepana Kosače Danijel Vidović za Bljesak.info.

''Šteta je bila samo što je vlaga velika, ništa se posebno nije dogodilo. Radnici su odmah u ponedjeljak zatvorili prozore limom, izbetonirali nastavak grede koje prolaze, tako da su obradili detalje spoja između dvije fasade. To se nije moglo napraviti ranije nego što se moglo napravit'', rekao je Knezović.

Podsjećamo, zadnjih par mjeseci intenzivno se radi na nadogradnji jednog od središta kulturnih zbivanja u Mostaru - Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača. Naime, riječ je o projektu izgradnje nove diskoteke čiji je investitor sama Kosača.

Ravnatelj HD Herceg Stjepan Kosača, Danijel Vidović objasnio nam je kako je po dolasku na tu funkciju odlučio učiniti nešto sa zapuštenim poslovnim prostorima u kojima su se nekad nalazili restoran Amsterdam, diskoteka Palladium, Heineken Inn i drugi.

Znajući da Kosača u ovoj godini nema novca za ovaj projekt, ravnatelju Vidoviću postavili smo pitanje od kud novac i tko to sve financira.

''U najkraćem ja bih rekao da je ovo svojevrsno javno-privatno partnerstvo budući da privatna tvrtka ulaže svoj kapital u objekt koji ima javnu funkciju, ali s obzirom na činjenicu da su ti poslovni prostori vlasništvo grada koji je naš osnivač te da je odobrenje za gradnju naslovljeno na našu ustanovu, Hrvatski dom HS Kosača nominalno je i investitor objekta'', kazao je ravnatelj Vidović ranije za naš medij.

Diskoteka će nositi ime CUBE, a njezin izgled pogledajte ovdje.

Ravnateljica Lutkarskog kazališta Mostar, Ružica Bošković za Bljesak.info je rekla kako su radovi sanirani i da trenutno ne prokišnjava u prostorijama kazališta. Po pitanju stanja o šteti rekla je kako još nije poznata zato što se zbog vlažnosti ne može uraditi još procjena, no navela je kako je nadzor obećao sanaciju u trošku izvođača ili investitora, samatrajući kako je nužna promjena dasaka na sceni.

Kopirati
Drag cursor here to close