Volimo te, Miljeniče

Karađoz-begova medresa obilježila dan rođenja Muhammeda a.s.

Kultura / Flash | 12. 12. 2016. u 19:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karađoz-begova medresa Mostar priopćila je kako je i ove godine godine organizirala akciju "Volimo te, Miljeniče", u povodu obilježavanja 12. rebiu-l-evvela 1438. hidžretske godine.

U sklopu akcije darivala je sugrađane određenim iskazima Allahovog poslanika-Muhammeda, a.s., time podsjećajući na djelo i misiju Poslanika čovječanstva, koji je poslan kao milost svim svjetovima. Uz hadise Allahovog miljenika, sugrađane je Karađoz-begova medresa darovala i određenim poslasticama.

Uz darovane sugrađane, darovani su i uposlenici u Javnoj kuhinji Mostar, Specijalnoj jedinici Mostar i Vatrogasnoj jedinici Mostar, a također i polaznici i muallimi džemata "Zalik" – džemata kojem teritorijalno pripada i Karađoz-begova medresa.

Istim povodom, upriličen je i program pod nazivom "Poslanik u našim srcima" učenika osnovnih škola Grada Mostara i Karađoz-begove medrese.

Svečanosti su prisustvovali prof. Suljo ef. Cikotić, glavni imam Medžlisa IZ Mostar, profesori, odgajatelji i učenici Karađoz-begove medrese, vjeroučitelji, učenici osnovnih škola, te njihovi roditelji.

Prisutnima se obratio prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, kazavši: "Nalazimo se u danu u kojem se rodio naš Poslanik, naš uzor, osoba koju najviše volimo i osoba prema čijim preporukama svoj ovodunjalučki život živimo. Nadamo se da će ova manifestacija – druženje uz Muhammeda, a.s., doprinijeti zbližavanju učenika osnovnih škola i učenika Karađoz-begove medrese, gdje će, uz ove sadržaje, biti omladina koja živi praksu Muhammeda, a.s., i koja Muhammed, a.s., smatra svojim jedinim uzorom".

Svečanost je završena dovom koju je proučio Suljo ef. Cikotić, glavni imam Medžlisa IZ Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close