World Music

Još jedno glazbeno priznanje Mostaru

Kultura / Flash | 09. 09. 2014. u 11:03 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najznačajnija ustanova za World Music u svijetu – tzv. WOMEX ove je godine izbacila i listu najuspješnijih svjetskih izdavačkih kuća za World Music.

U TOP 20 našla se izdavačka kuća Snail Records iz Nizozemske koju je osnovao i koju vodi Mostarac Dragi Šestić, inače poznatiji kao 'otac' Mostar Sevdah Reuniona.

Zahvaljujući izuzetnom uspjehu Mostar Sevdah Reuniona i njihovog posljednjeg albuma 'Tales From A Forgotten City' ,kojeg je pod Šestićevom produkcijom i izdao njegov Snail Records, ova izdavačka kuća je ušla u sam vrh World Musica.

Inače, Snail Records je, do sada, imao veliki broj zapaženih izdanja između kojih i neka koja su već antologijska za balkansko područje – osim Mostar Sevdah Reuniona, na listi se nalaze svi albumi Ljiljane Buttler, Šabana Bajramovića, posljednji album Ljubiše Stojanovića Louisa 'The Last King Of Balkans', debitantski album Amire Medunjanin 'Rosa', te mnoga izdanja iz svijeta World Musica kao što su: Loyko (Rusija), Edith Tamayo (Mexico), Las Hermanas Caronni (Argentina), Kilema i Fataka (obojica s Madagaskara), Farida Ali (Irak)…

U svakom slučaju, još jedan spomena vrijedan uspjeh mostarskog producenta i Mostar Sevdah Reuniona.

Kopirati
Drag cursor here to close