Čestitamo i sretno!

Je li ovo primjeren način slavlja neke ustanove u BiH?

Kultura / Flash | 25. 01. 2017. u 10:16 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umjesto zakuskama i velikim večerama, Caritas je svoju veliku 35 godišnjicu proslavio darujući znanje.

Ugodno smo se iznenadili kada smo vidjeli da mostarski Caritas cijelu ovu godinu slavi 35 godina svoga postojanja, a da je dječji vrtić 'Sveti Josip' upravo proslavio svoju dvadesetu obljetnicu – na nesebičan način.

Naime, umjesto zasluženih hvalospjeva i prezentacija svojih brojnih uspješnih godina, odlučili su za svoje rođendansko slavlje darivati druge neprocjenjivim darom – znanjem, točnije darom obuke u Ustanovi za obrazovanje Emaus.

Organizirali su stručno usavršavanje za odgojitelje u Emausu na koju su bili pozvani svi vrtići u Hercegovini i šire. Obuku je tako prošlo više od 100 odgojitelja i ravnatelja vrtića iz više županija, pod stručnim palicama renomiranih savjetnica iz Zagreba doc. dr. sc. Vladimira Velički, prof. Brankica Blažević i Dragica Vinožganić Rodbinić.

Stručno usavršavanje na temu ''Priča u funkciji cjelovitog razvoja djeteta'' su upotpunile i tri različite kreativne radionice, dok je cijelo stručno usavršavanje vodila ravnateljica Ustanove za obrazovanje odraslih 'Emaus', magistra Tanja Raič Tarčuki.

''Zadovoljstvo nam je istaknuti partnerstvo i sa Zavodom za školstvo Mostar. Nastojali smo našu proslavu dvadesetog rođendana Vrtića uistinu podijeliti sa svima pruživši priliku svim vrtićima da se, zajedno s nama, usavršavaju u svome radu s djecom'', istaknula je ravnateljica vrtića 'Sv.Josip', s. Darija Jovanović.

Kako doznajemo iz Caritasa Mostar, ovo je tek prvi u nizu rođendanskih darova Gradu koji su pripremili kako bi obilježili 35 godina djelovanja mostarskog Caritasa.

Obuka za sve partnere, definitivno je najbolji način slavlja neke ustanove. Mostar, grad slučaj u pozitivnom smislu.

Kopirati
Drag cursor here to close