Ja domovinu imam i u srcu je nosim

Mostar: Nagrade za najkreativnije učeničke radove posvećene BiH

''Jedna snažna poruka izvire iz učeničkih radova, da su mladi spremni vlastitim kreacijama oblikovati svoju budućnost'', kazao je Rahimić za Bljesak.info.
Kultura / Flash | 27. 02. 2020. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amina Šarančić (Druga Gimnazija Mostar) osvojila je prvu nagradu za najbolji literarni uradak na temu ''Dok je svijeta i vijeka, BiH neće biti oteta'' na natječaju manifestacije ''Ja domovinu imam i u srcu je nosim''.

Ova svečanost organizirana je povodom obilježavanja Dana neovisnosti BiH, u organizaciji IC štamparije i Pedagoškog zavoda Mostar u Studentskom hotelu 'Mostar'. 

Foto: Bljesak.info / Svečanošću Ja domovinu imam u srcu je nosim obilježen Dana neovisnosti BiH

Drugo mjesto osvojila je Džejla Malanović (Srednja škola Jablanica), a treće mjesto podijelili su Amina Šarić i Mahir Medar (Srednja škola Stolac). 

Ibro Rahimić, direktor IC štamparije Mostar istaknuo je kako su organizatori uzeli sebi misiju obilježavanja 1. ožujka - Dana neovisnosti BiH kako bi se zahvalili svima koji su dali glas za nezavisnu BiH te odali počast onima koji su dali svoje živote za BiH. 

Foto: Bljesak.info / Svečanošću Ja domovinu imam u srcu je nosim obilježen Dana neovisnosti BiH

''Učenici u svojim radovima imaju priliku iskazati svoju zahvalnost i patriotske osjećaje prema domovini. Ovogodišnja tema je zanimljiva obzirom na vremije u kojem se to događa. Jedna snažna poruka izvire iz učeničkih radova, da su mladi spremni vlastitim kreacijama oblikovati svoju budućnost'', kazao je Rahimić za Bljesak.info

Naveo je kako će oko 25 finalnih radova biti objavljeno u Zborniku sljedeće godine.

Foto: Bljesak.info / Svečanošću Ja domovinu imam u srcu je nosim obilježen Dana neovisnosti BiH

''Ova manifestacija je već prerasla u tradiciju, obzirom da je ovo osma godina kako se održava'', kazao je Rahimić. Osim diploma, najbolji su dobili i novčane nagrade.

U kulturno-zabavnom programu manifestacije nastupio je glumac Šerif Aljić, te zbor djece iz osnovnih škola Bijelo Polje i Vrapčići. Sat povijesti održao je prof. dr. Alija Pirić.

Kopirati
Drag cursor here to close