Akademija likovnih umjetnosti

Izložbom i performansom obilježen Dan otvorenih vrata ALU Široki Brijeg

Na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu upriličen je tradicionalni Dan otvorenih vrata, a Akademija je bila otvorena cijeli dan za posjetitelje.
Kultura / Flash | 16. 05. 2018. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvorenjem izložbe, dodjelom nagrada studentima te zajedničkim performansom u srijedu je obilježen tradicionalni Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

''Dan otvorenih vrata je završni događaj kada studenti pokazuju svoje radove u klasama kako bi napravili jedan kratak rezime što su radili tijekom godine. Tom prigodom smo uručili nagrade najboljim studentima koji su se pokazali u svom kreativnom procesu i odnjegovali te rezultate u likovnom smislu'', izjavio je za Bljesak.info dekan Akademije likovnih umjetnosti Stjepan Skoko.

Foto: Bljesak.info / Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu (Stjepan Skoko)

Nazočnima se na početku programa, osim dekana Skoke, obratio i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marko Džoić koji je istaknuo da je Akademija posebna članica Sveučilišta koja sa svojim studentima čini jedan poseban i drugačiji svijet.

Nakog govora troje studenata (Sanja Ivana Glavan, Srećko Babić i Magdalena Vukoja) dobilo je nagrade od Akademije za svoj uspješan rad, a potom su svi nazočni zajedno sudjelovali u performansu ''Europsko proljeće''. Čast da nacrta prvi cvijet imao je predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.

Foto: Bljesak.info / Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu (Zdenko Ćosić)

''U sklopu ove izložbe studenti su tražili da se dogodi performans 'Europsko proljeće' zajedno sa studentima Filozofskog fakulteta u Mostaru tako da su i studenti ostalih članica Sveučilišta došli danas u Široki Brijeg i sudjelovali u Danu otvorenih vrata. To je jedan zajednički čin te smo se pridružili performansu 'Darujmo cvijet za Europu' te se u tom kontekstu to i održava na Akademiji. Hoćemo li te cvjetove slikati dok ne uđemo u Europu, to ne znam, ali performans još nije gotov'', zaključio je u izjavi za Bljesak.info dekan ALU Široki Brijeg Stjepan Skoko.

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti također je prilika da se kroz druženje i prigodni program posjetiteljima dodatno približi likovna umjetnost čija se vrijednost i značaj još dovoljno ne vrijednuju na našim prostorima i nisu prepoznati onako kako zaslužuju.

Foto: Bljesak.info / Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu
Kopirati
Drag cursor here to close