Otvorenje 8. travnja

Izložbe i filmovi na 'Modulu Memorije' u Vijećnici

Program Modula Memorije službeno počinje 6. Travnja i trajat će do 9. svibnja ove godine, a građani će imati priliku vidjeti nove izložbe, premijeru filma, specijalni filmski program i druge multimedijalne sadržaje.
Kultura / Flash | 02. 04. 2019. u 14:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnje 24. izdanje Modula Memorije, kulturološkog programa Međunarodnog teatarskog festivala MESS, bit će svečano otvoreno 8. travnja u sarajevskoj Vijećnici. 

Specijalan program

Kako je kazao direktor MESS-a Nihad Kreševljaković, program Modula Memorije službeno počinje 6. Travnja i trajat će do 9. svibnja ove godine, a građani će imati priliku vidjeti nove izložbe, premijeru filma, specijalni filmski program i druge multimedijalne sadržaje.

''Modul Memorije ove godine u središtu interesa imat će umjetnost nastalu u periodu opsade Grada Sarajeva. Posjetitelji programa će imati priliku da se prisjete vremena koji je, po mnogima zlatno doba sarajevske umjetnosti. Također, želimo najaviti da iduće godine obilježavamo 60 godina postojanja festivala MESS i da na taj način ukažemo na značaj umjetnosti'', rekao je Kreševljaković na današnjoj konferenciji za medije. 

Niz kvalitetnih filmova

Direktor MESS-a naglašava da će tijekom otvorenja Festivala u Vijećnici nagrada za poseban doprinos kulturi sjećanja biti dodijeljena Milomiru Kovačeviću Strašnom, kojem će također biti posvećen poseban program uz sudjelovanje hora od 900 sarajevskih osnovaca pod dirigentskom palicom Mehmeda Bajraktarevića. 

Video: Izložbe i filmovi na 'Modulu Memorije' u Vijećnici

Ističe da je program Modula Memorije ove godine bogatiji u odnosu na prethodne.

''Imat ćemo različite sadržaje, a između ostalog bit će prikazan film "Scream for me Sarajevo", što nam je veoma bitno. Prikazat ćemo i film "Remake" Dine Mustafića, a razgovarat ćemo i s nekim od aktera tih filmova'', rekao je Kreševljaković. 

Modul memorije će i ove godine imati programe van Sarajeva, a to su predstava i promocija knjige "Znaš li Nunu Montiljo" Edina Krehića u Konjicu, predstava "Nigdje nikog nemam" Albana Ukaja također u Konjicu te premijera predstave "Tvoj sin Huckleberry Finn" reditelja Alena Šimića u Tuzli.

Kopirati
Drag cursor here to close