Središnja Bosna

Ljubuški u Travniku

Kako su priopćili organizatori, smisao izložbe nije bio samo da posjetitelji uživaju u fotografijama nego da ih se potakne da dođu vidjeti Ljubuški.
Kultura / Flash | 20. 05. 2019. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je u okviru kulturno-umjetničkog festivala "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" u Travniku održana izložba fotografija članova Foto kluba Fokus o Ljubuškom kao i čitanje djela Petra Barbarića pod nazivom ''Ljubuški: Oaza u svjetlu''. 

Kroz izbor fotografija organizatori su se potrudili prikazati sve ono po čemu je Ljubuški prepoznatljiv, od slapova Kravice, Čeveljuše, vitinskog vrela, kule hercega Stjepana, Šiljevišta, Klobuka, prostranog polja, crkve na Humcu, vedrog hercegovačkog neba… 

Kako su priopćili organizatori, smisao izložbe nije bio samo da posjetitelji uživaju u fotografijama nego da ih se potakne da dođu vidjeti Ljubuški.

''Od trenutka kada je Petar Barbarić došao u Sjemenište u  Travnik, naš grad i Ljubuški su neraskidivo vezani likom i  djelom ovog sluge Božjeg. S tim u vezi sa zadovoljstvom mogu konstatirati da se tradicija dobrih odnosa i prijateljstva između naših gradova nastavlja i danas u sklopu Hrvatskog Proljeća Središnje Bosne izložbom fotografija o Ljubuškom gdje će Foto klub Fokus publici na slikovit način predstaviti znamenitosti Ljubuškog kraja'', kazao je u ime domaćina Mladen Stojanović. 

  

Više o Foto klubu Fokus i izloženim fotografijama kazala je Ana Bubalo naglasivši da su oni još uvijek amaterima, željnim učenja i napredovanja. 

''Ovo je naš hobi, u koji unosimo svoje misli, osjećaje i svoja raspoloženja. Na izložbi imate priliku vidjeti kako na fotografijama vješto oživljavamo bogatu prošlost Ljubuškog, bilježimo prolaznost sadašnjeg trenutka i prikazujemo sjajne vizure budućnosti našeg Ljubuškog. Tako su poznata i manje poznata mjesta u kojima živimo spojena u jedinstveni fotografski duh koji odiše posebnim šarmom'', kazala je Bubalo.

  

Posjetitelji izložbe imali su priliku kroz fotografije  Ivana Bebeka, Denisa Luburića, Perice Biško, Anđelka Zlopaše, Đine Spajića, Ane Bubalo, Marija Vučića i Marija Zlopaše vidjeti jednu zanimljivu, neobičnu i dosad neispričanu priču koja je znak prijateljstva Travnika i Ljubuškog.

Kopirati
Drag cursor here to close