MC Pavarotti

Izložba fotografija i projekcija dokumentarnog filma Erola Čolakovića Šehića

Kultura / Flash | 12. 07. 2017. u 09:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije pet godina umjetnik Erol Čolaković Šehić ponovo će u Mostaru postaviti izložbu svojih radova, koja će biti upriličena 14. srpnja u Muzičkom centru 'Pavarotti', s početkom u 20 sati.

Taj renomirani umjetnik s više europskih adresa, ali s već desetogodišnjom bazom u Ženevi (Švicarska), predstavit će se sa svojim recentnim art-dokumentarnim filmovima i dijelom fotografija koje su prvi put izlagane u sklopu multimedijalnog projekta "Fotografije i emocije", u Gerasimos muzeju, u Velikom Središtu kraj Vršca (Srbija).

Na izložbi će biti prikazana i dva Šehićeva dokumentarna filma.

Film "De Bleu De Bleu" nastao je u sklopu festivala umjetnosti Soral – Ose L'ARt 2014-2015., i prvi je autorov u potpunosti švicarski film, dok je "SanTA" eksperimentalni film nastao 2015. godine na izvoru rijeke Cetine u Hrvatskoj, a sastoji se od snimaka triju performansa rađenih s renomiranim splitskim umjetnicima, priopćeno je iz Pavarottija.

Nova fotografska priča će prikazati recentne autorove radove kao ekskluzivnu konceptualnu kombinaciju izložbi koje je autor imao prošle i ove godine u Lozani, Ženevi, Beogradu, Sarajevu i drugim gradovima.

"Na put prema Jugu uvijek je dobro stati u Mostaru jer kamo sreće da više naših umjetnika shvaća da se kultura i umjetnost ne završavaju u krugu koji pravi tramvaj broj jedan u Sarajevu", poručio je Šehić u povodu najavljene izložbe.

Inače, Erol Čolaković Šehić (Sarajevo, 1956.) studirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Diplomirao je na Akademiji za kazalište, film i TV u Zagrebu.

Kao stipendist jugoslavenskog fonda "Moša Pijade" obavio je specijalizaciju i usavršavanje na BBC-ju, Kraljevskoj art akademiji, Pinewood studiju i Londonskom filmskom festivalu.

Dobitnik je niza nacionalnih i internacionalnih nagrada i priznanja u Barceloni, Ženevi, Rimu, Nikoziji, Oberhausenu, Novom Sada, Beogradu, Kragujevcu, Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Skoplju i Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close