Reutersov fotograf

Izložba Dade Ruvića u Europskom parlamentu

Izložba je ranije prikazana u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Turskoj. U sklopu izložbe u Europskom parlamentu bit će održana i diskusija povodom obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici.
Kultura / Flash | 13. 06. 2018. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba fotografija "Srebrenica 2009. - 2017." autora Zeničanina Dade Ruvića, fotoreportera Reutersa, bit će održana u zgradi Europskog parlamenta u Bruxellesu, u utorak 19. lipnja, prenosi Patria.

Izložba je ranije prikazana u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Turskoj. U sklopu izložbe u Europskom parlamentu bit će održana i diskusija povodom obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici.

"Jako je važno da se ovakve grozne stvari više nikad ne ponove. I nikada ne zaborave. Izložba ima i imat će svoj put još dugo“, kaže Ruvić za agenciju Patria.

„Fotografije koje su izložene bile su na tisućama naslovnica, duplerica, web portala, televizija skoro svih najvećih svjetskih medija. Od moje prve fotografije 2009. godine, pa sve do danas", rekao je Ruvić, dodajući da izložba nema, nije imala, niti smije imati komercijalni karakter.

"Izložba u Bruxellesu  održava se na poziv Europskog parlamenta", dodao je.

Dado Ruvić je dvadesetosmogodišnji fotoreporter najveće svjetske novinske agencije Reuters. Njegovi radovi objavljuju se svakodnevno u najvećim svjetskim novinama i magazinima kao što su : New York Times, TIME, Le Monde, Chicago Tribune, Washington Post, National Geographic, Guardian, Irish Times, National post, Spiegel, Stern, China Daily, International Bussines Times.

Fotoaparatom pokriva područje Bosne i Hercegovine, ali i Jugoistočne Europe. Fotografijom se bavi 12 godina, a iza sebe ima nekoliko internacionalnih nagrada i priznanja. Također, on je direktor fotografije u videoprodukciji Dron.ba, gdje se zajedno sa svojim timom bavi produciranjem video reklama i dokumentarnih filmova.

Kopirati
Drag cursor here to close