vedrite s vedrinom

Izašao šesnaesti broj: Vedrina razvedrava tmurne dane veljače

Kultura / Flash | 24. 02. 2016. u 13:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Magazin Vedrina, koji postoji od 2008., a intenzivnije se objavljuje od 2013. izašao je u digitalnoj, ali i tiskanoj inačici po šesnaesti put.

Ovaj broj posvećen mjesecu veljači je prepun zanimljivih i vedrih tema koje prate suvremenog čovjeka.

Uredništvo magazina Vedrina organiziralo je početkom 2016. godina Kazivanja svjetskog putnika, koja je Bljesak.info pratio kao glavni medijski pokrovitelj.

A pišući o savjetima i idejama kako se oduprijeti negativnim i mračnim temama, te kako pravilno voditi računa o svome tijelu kroz tekstove nutricioniste i osobnog trenera, dana je jednaka pozornost duhu i umu.

Vedrina u ovom broju donosi nekoliko motivacijskih tekstova, foto-reportaže, recepte, putovanja u susjedstvo poput prelijepe sjeverne Hercegovine u bajkovitu Ramu ili malo dalje destinacije poput Verone, Tirola ili Berlina.

''S Vedrinom možete saznati ponešto o malim gradskim jednosjedima, ekološkim automobilima, uspjesima mladih sportaša, umjetnika i pročitati osvrt društva povjesničara umjetnosti na javni kulturno-diplomatski događaj Hercegovački Dioskuri, a tu je i skriveni kupon za popust na neke usluge koje mogu ostvariti čitatelji.

Magazin se inače distribuira potpuno besplatno. Dijeli se u pojedinim ustanovama, prigodom javnih događaja, a čak se zahtjev šalje e-mailom u inozemstvo. Vedrina se promovira i na sajmovima poput Diplomatskog zimskog Bazaara u Sarajevu, no najčešće se može naći u Hercegovini, mjestu gdje se Vedrina rađa i doslovce zaživljava'', rečeno je iz Urendištva Vedrine..
Tiskana inačica se može preuzeti u dogovoru s uredništvom [email protected] u Mostaru ili možete zatražiti slanje na kućnu adresu. Također, sve popularnije je čitanje digitalnog izdanja koje, kako nam kažu iz uredništva, često šalju poklonicima Vedrine. Digitalna Vedrina prilagođava se mobilnim telefonima te se vrlo lako i pregledno čita u aplikacijama za čitanje knjiga na tabletima.

Iz uredništva Vedrine poručuju kako izrazito vole njegovati starinski odnos prema magazinima i knjigama. Upravo zbog toga smatraju kako tiskani magazin, napravljen i osmišljen tako da ne zastarijeva, niti tematikom niti vrstom tiska, svi čitatelji mogu nakon čitanja čuvati u kućnoj knjižnici te se bilo kad u budućnosti ponovno osvrnuti na Vedrinu kako bi se prisjetili nekog savjeta, recepta, putopisa ili lijepe fotografije, ilustracije, naslova.

Kopirati
Drag cursor here to close