Mostar

Izabrano novo rukovodstvo HKD Napredak Mostar

Za novog predsjednika HKD Napredak Mostar izabran je Marko Romić, a za dopredsjednika Miroslav Landeka, tajnik je prof. Ivan Vrljić, a rizničarka Željka Živković.
Kultura / Flash | 16. 06. 2018. u 13:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u petak je održana Skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak - Glavna podružnica Mostar. 

Uime Središnje uprave HKD Napredak Skupštini su nazočili Josip Nikolić, član Središnje uprave i izaslanik predsjednika HKD Napredak prof. dr. Franje Topića i Ivana Barišić, članica Središnje Uprave HKD Napredak, priopćeno je u subotu na internetskim stranicama HKD Napredak.  

Nakon usvajanja poslovnika o radu Skupštine i dnevnog reda, te izbora radnog predsjedništva, izaslanici Skupštine saslušali su Izvješće o radu Glavne podružnice u kojem se dosadašnji predsjednik prof. dr. Miroslav Palameta osvrnuo na rad Društva. 

- Hrvatsko kulturno društvo Napredak najstarija je organizacija Hrvata Bosne i Hercegovine s međunarodnim značajem koja je započela svoj rad najprije u Mostaru, a onda u Sarajevu - istaknuo je, između ostalog, u svom izvješću dr. Palameta. 

Naglasio kako je proteklih deset godina od utemeljenja Glavna podružnica u Mostaru djelovala u nezadovoljavajućim uvjetima i okolnostima, no da su i pored toga, organizirane vrlo uspješne javne rasprave, tribine i predavanja, izložbe i promocije, zatim rad sa studentima, osiguravanje stipendija zajedno sa Središnjicom HKD Napredak, izdavačka djelatnost, pripremani kandidati za učenje njemačkog jezika u aranžmanu podružnice iz Beča, kao i susreti Napretkovih podružnica. 

Nakon Izvješća pristupilo se izboru predsjednika, dopredsjednika, tajnika, rizničara, upravnog odbora, nadzornog odbora i stegovnog suda HKD Napredak Glavne podružnice Mostar. 

Za novog predsjednika HKD Napredak Mostar izabran je Marko Romić, a za dopredsjednika Miroslav Landeka, tajnik je prof. Ivan Vrljić, a rizničarka Željka Živković. 

Novi članovi i članice Upravnog odbora su  prof. Antonija Šaravanja, prof. don Niko Luburić, prof. Monija Jarak i prof. Višeslav Lučić. 

U Nadzorni odbor HKD Napredak Glavne podružnice Mostar izabrani su Danijel Vidović, Božo Ćorić i Pavo Šaravanja, a u Stegovni sud Boris Mandić i Igor Šutalo.

Kopirati
Drag cursor here to close