Izložba

Iz zbirke Muzeja Hercegovine predstavljeni kameni ulomci iz antike

''Izložbu predstavlja 30 kamenih ulomaka iz razdoblja antike, kasne antike i početka srednjeg vijeka s više lokaliteta Hercegovine''
Kultura / Flash | 12. 08. 2020. u 20:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije "Mostarsko ljeto" u srijedu je u Spomen kući Džemala Bijedića upriličena izložba "Tragovi prošlosti" iz arheološke zbirke Muzeja Hercegovine Mostar.

Izložba predstavlja kamene ulomke iz razdoblja antike i kasne antike s više lokaliteta u Hercegovini. Na izložbi su predstavljeni neki od ukrasnih motiva iz tog razdoblja.

Foto: Fena / Iz zbirke Muzeja Hercegovine predstavljeni kameni ulomci iz antike

''Izložbu predstavlja 30 kamenih ulomaka iz razdoblja antike, kasne antike i početka srednjeg vijeka s više lokaliteta Hercegovine'' - kazao je autor izložbe, kustos Muzeja Hercegovine Mostar, prof. povijesti Edin Mulović.

Po njegovim riječima, veći dio ulomaka koji su predstavljeni pronađen je na lokalitetu Cimske bazilike, donje bazilike u Žitomisliću, bazilike iz Mokrog kod Širokog Brijega, Duvanjskoga polja i na području Čitluka.

Foto: Fena / Iz zbirke Muzeja Hercegovine predstavljeni kameni ulomci iz antike

Mulović je naveo kako zadnjih godina i nemaju nekih posebnih arheoloških i povijesnih iskapanja, nego se bave isključivo obnovom i sanacijom stare zbirke koja je u minulom ratu uništena. Međutim, napominje kako u budućnosti svakako planiraju i arheološka istraživanja.

Kopirati
Drag cursor here to close