Sjećanje na žrtve

Iz Vukovara krenuo ultramaraton za Potočare

Kultura / Flash | 06. 07. 2017. u 09:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i ove godine je organiziran ultramaraton iz Vukovara do Potočara kojim će biti odata počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Pet ultramaratonaca Duško Štrbac, Dražen Čućić, Elvir Rakipović, Zmago Horvat i Goran Dragstler jutros je s Ovčare krenulo za Potočare, a istrčat će u okviru pet etapa 227 kilometara.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba već šestu godinu organizira ultramaraton kojim odaje počast žrtvama zločina u Srebrenici i Vukovaru te svim nevino stradalim tijekom rata od 1990. do 1995.

Voditelj ultramaratona i zamjenik predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Ekrem Bećirović ističe da je cilj skrenuti pažnju javnosti na zločin koji se dogodio u Srebrenici i odati počast nevino stradalim.

U izjavi za Fenu najavljuje i da će u Saboru Republike Hrvatske komemoracija za ubijene žrtve biti upriličena 7. srpnja, a prigodan okrugli stol u organizaciji Kulturnog društva "Preporod" i Vijeća BNMGZ 8. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close