70 godina od osnutka

Iz tiska izašla ''Škola za život'', monografija mostarske Srednje medicinske škole

Kultura / Flash | 10. 05. 2017. u 14:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana iz tiska je izašla knjiga "Škola za život" autora Marinka Jovanovića, profesora iz Mostara. Riječ je o monografiji posvećenoj 70. obljetnici osnivanja Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica Mostar.

Škola je osnovana 1947. godine zajedno sa srednjim medicinskim školama u Banjaluci i Tuzli. Više od pola stoljeća, do otvaranja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru 1996. godine, bila je jedina obrazovna ustanova u Hercegovini za školovanje zdravstvenog kadra.

U monografiji, uz dosta dokumenata i zanimljivih fotografija, sažeto je prikazan povijesni razvitak škole, zaključno s 2016. godinom.

Urednica monografije je prof. Sonja Brekalo, recenzenti su dvoje uglednih akademika dr. sc. Ljubo Šimić, profesor emeritus, i prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru.

Predgovor je napisao docent dr. fra Ivan Ševo, a pogovor prof. dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Monografija će biti predstavljena u okviru svečane akademije posvećene 70. obljetnici osnutka Škole 12. svibanj, u Velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, s početkom u 12 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close