Osnove fotografije

Ivan Kelava drži radionicu o fotografiji

Kultura / Flash | 05. 04. 2016. u 08:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O digitalnoj fotografiji, upravljanju fotoaparatom, kompoziciji, svjetlosti, bljeskalicama, objektivima, obradi fotografije i svemu ostalom za istinske zaljubljenike u fotografiju agencija Apriori organizira radionicu pod nazivom ''Osnove digitalne fotografije'' koja će se održati u 2 modula 12. i 26. travnja u Sarajevu, te u Mostaru 5. i 19. svibnja 2016.

Predavač na radionici je Ivan Kelava, priznati BH fotograf, fotografijom se bavi preko 10 godina i nagrađivan je u zemlji i inozemstvu.

Više informacija, program, prijava i detalji su na www.apriori.ba, priopćeno je.

Savjeti za fotografe početnike

Dobar fotograf se postaje s vremenom, predanošću i brojem snimljenih fotografija. Kako bi što prije prošli putovanje od amatera do fotografa koji zna što radi, pripremili smo za Vas nekoliko savjeta:

1) Fotografija je bolja što se više približite predmetu koji slikate. Ovim potezom uklonit ćete i potencijalno neželjenu pozadinu.

2) Poštujte pravilo zlatnog reza (pravilo trećine)! Predmet koji fotografirate pokušajte postaviti na jednu stranu. Ovo je potez koji će učiniti vašu fotografiju zanimljiviju oku.

3) Dobro svjetlo čini vašu fotografiju uspješnom. Sunce pokriveno oblacima jedna je od najboljih rasvjeta za uspješno fotografiranje ljudi.

4) Prilikom fotografiranja prirode u fotografiju postavite osobu. Na ovaj način ljudi koji gledaju vašu fotografiju imat će predstavu o veličini prirodnoga prostranstva koje ste fotografirali.
Ne zaboravite! Snimiti dobru fotografiju, pravo je umijeće i važnije je znati osnovna pravila fotografiranja, nego imati skupi aparat i najnoviju opremu.

Kopirati
Drag cursor here to close