mandat od pet godina

Imenovani novi članovi Odbora za očuvanje nacionalnih spomenika BiH

Kultura / Flash | 24. 02. 2016. u 10:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konzultativni sastanak novih članova Odbora za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine: prof. dr. Amira Pašića, Radoja Vidovića i Gorana Milojevića, koji su imenovani odlukom Predsjedništva BiH, održan je 23. veljače.

Izabrani članovi Odbora imat će mandat u trajanju od pet godina, počevši od veljače ove godine, priopćeno je iz Tajništva Odbora za očuvanje nacionalnih spomenika BiH.

Konstituirajući sjednica Odbora bit će održana od 21. do 23. ožujka ove godine na kojoj će biti imenovan predsjedavajući Odbora, po navedenom rasporedu, po principu rotacije za period od šest mjeseci.

Ovom odlukom razriješeni su dosadašnji članovi: Amra Hadžimuhamedović, Ljiljana Ševo i Dubravko Lovrenović, koji su tijekom svog mandata donijeli 818 odluka o proglašenju pokretnih i nepokretnih dobara nacionalnim spomenicima BiH.

Veliki broj tih odluka odnosi se na zaštitu graditeljskih cjelina, povijesnih i arheoloških područja, te cijelih arhiva i zbirki, tako da broj pojedinačnih dobara koja su obuhvaćena zaštitom na osnovu odluka Odbora iznosi više tisuća pokretnih i nepokretnih spomenika.

Kopirati
Drag cursor here to close