Potraga se nastavlja

Ima li nade i usred katastrofa?

Kultura / Flash | 08. 03. 2013. u 10:14 I.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas svi nešto traže. Neki traže posao, neki rješenje bračne ili obiteljske krize, neki traže način da se zabave, obogate ili proslave, a neki način da prežive ili ozdrave. Mnogi su nezadovoljni i razočarani stanjem u društvu — od gospodarstva, preko politike, akademske zajednice, sve do crkve. Našim suvremenicima prijeko su potrebna rješenja za važna životna pitanja. Bi li vrijedilo ići u potragu za njima — ako ona postoje?

Niz internetskih prijenosa “Potraga za novim početkom” koji su se održavali od 1. veljače do 3. ožujka na web stranici www.potraga.com.hr imao je za cilj ući u domove ljudi koji traže nešto više od života. Namjera je bila progovoriti na praktičan, suvremen i svima dostupan način o Radosnoj vijesti, istinskoj duhovnosti, temeljnim vrijednostima kršćanske vjere i mnogim izazovima u društvu za koje se rješenja mogu pronaći u Božjoj riječi – Bibliji, što je za mnoge bilo iznenađujuće.

Smisao života, poremećeni odnosi, izgubljene vrijednosti, potreba za istinskom duhovnošću, potreba za zajednicom, Spasiteljem, molitvom, nadom u budućnost i kvalitetnijim stilom življenja bile su teme kojima su se bavili govornici u ovim internetskim prijenosima. Teolozi mr. sc. Srećko Kuburić i Anton Matej Lukšić služili su se statističkim podacima, analizama, video prilozima i intervjuima kako bi na privlačan i dinamičan način objavili životodavne biblijske poruke svima koji su ovaj program pratili poput omiljene interaktivne televizijske emisije.

Tijekom tih prijenosa gledatelji su imali priliku izraziti svoja mišljenja, komentare i pitanja komunicirajući s kontakt centrom preko facebooka, chata, e-maila, twittera, sms-a, telefona i skypea; a mnogi su i pohvalili projekt.

Praćenost prijenosa bila je velika, i to ne samo u Hrvatskoj, nego i širom svijeta. “Potraga za novim početkom” pratila se u gotovo 500 gradova. U Hrvatskoj su emisije bile najgledanije u Zagrebu, zatim u Varaždinu, Slavonskom Brodu, Puli, Rijeci, Osijeku, Splitu, Zadru…; a izvan Hrvatske u Mostaru, Beogradu, Ljubljani, Mariboru, Sarajevu, Stuttgartu, Brisbaneu, Melbourneu i mnogim drugim gradovima, među ljudima koji razumiju naš jezik.

Nakon deset prijenosa koji su se održavali petkom i nedjeljom u 19 sati, ovaj niz je završio u nedjelju, 3. ožujka, s tim da su sve dosadašnje emisije pohranjene i stalno dostupne tragačima i posjetiteljima na www.potraga.com.hr

Ali “Potraga” tu ne prestaje! S veseljem najavljujemo nastavak niza pod naslovom “POTRAGA se nastavlja”. To je priča epskih razmjera koja daje novi pogled na svijet u krizi, aktualne svjetske događaje i našu ulogu u njima. Sastoji se od četrnaest australskih dokumentarnih epizoda koje su snimljene diljem Europe, Afrike, Azije i Amerike. Osvojila je četrnaest međunarodnih filmskih nagrada, što svjedoči o vrhunskoj produkciji. Ujedinjeni narodi odabrali su je za filmski festival o globalnom osvješćivanju. Ovaj dokumentarni niz preveden je i sinkroniziran na hrvatski jezik i može se po prvi puta u Hrvatskoj pratiti uživo od 8. ožujka do 7. lipnja 2013. godine, svakog petka u 19 sati na www.potraga.com.hr.

“Potraga se nastavlja” istražuje neka od najvećih životnih pitanja, primjerice: Zašto osjećamo bol i patnju? Što se događa nakon smrti? Što nas očekuje u budućnosti? Gdje je pravda, sloboda i smisao života? Što je istina, a što laž?

Prva epizoda pod naslovom “POTRAGA za nadom – u katastrofama”, bavi se teškim stanjem u svijetu. Brine li vas nestašica hrane, promjena klime na cijelom planetu i gospodarski slom koji utječe na vaš život? Osjećate li se iskorišteno, zloupotrijebljeno, nesretno, usamljeno, uplašeno? Brine li vas erozija društvenih i moralnih vrijednosti koja povlači za sobom sve naraštaje? “Potraga” nudi ono što nedostaje današnjem svijetu – nadu!

Uključite se večeras u 19 sati na www.potraga.com.hr jer — POTRAGA se nastavlja…

Kopirati
Drag cursor here to close