Zimski salon knjige

Ima i toga: Nepoznat netko donirao 14.000 KM za knjige

Kultura / Flash | 08. 12. 2015. u 13:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zimski salon knjige, kao najznačajniji praznik knjige u prednovogodišnjem periodu u Sarajevu, bit će održan od 10. do 24. prosinca u Centru Skenderija, donoseći obilje novih naslova poklonicima pisane riječi.

Salon će na 2.000 metara četvornih ponuditi 44 štanda, na kojima će se čitateljima predstaviti 60 izlagača, s izdanjima iz regije i cijelog svijeta.

Direktor TKD "Šahinpašić" Ajdin Šahinpašić naveo je na današnjoj konferenciji za medije da će Salon simbolično u četvrtak otvoriti prvi posjetitelj, koji će na poklon dobiti knjige. Najavio je veliki broj noviteta, što se posebno odnosi na bh. izdavače.

Naglašava da je ovo, nakon proljetnog Međunarodnog sajma knjige, najznačajnija manifestacija pisane riječi u BiH, ali i regiji.

''Na Salonu će biti predstavljena recentna produkcija svjetskih izdavača, a cijene će biti prilagođene svrsi ove manifestacije'', rekao je.

TKD "Šahinpašić" predstavit će se s 50 novih naslova, od kojih će 15 premijerno biti prezentirano, a 40 je dječjih naslova.

Direktor University Pressa Dragan Marković ističe kako je cilj bio od travanjskog sajma do ovog salona imati što veću produkciju da bi se čitateljima predstavili novi naslovi.

Najavio je da je anonimni donator dao 14.000 KM za pomoć knjižnicama pogođenim poplavama u BiH. Kako su bh. izdavači ponudili popuste od 50 posto, od tog će iznosa moći biti kupljeno novih knjiga u vrijednosti od 28.000 KM, a toj akciji će se priključiti i Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti.

Donacija knjiga bit će upućena javnim knjižnicama u Doboju, Čeliću i Žepču te Osnovnoj školi “Stjepan Radić” u Domaljevcu.

Također, drugi anonimni donator dao je 500 dolara za nabavku seta knjiga o Danilu Kišu, namijenjenih Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Salon će biti otvoren svaki dan do 24. prosinca od 10 do 19 sati, uz slobodan ulaz.

Kopirati
Drag cursor here to close