MOSTRIP

I službeno počeo Prvi mostarski strip vikend

Kultura / Flash | 17. 12. 2016. u 13:12 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u subotu točno u podne službeno je otvoren Prvi mostarski strip vikend.

Gosti ovogodišnjeg festivala su Enis Čišić (Sarajevo), Milorad Vicanović Maza (Laktaši), Renato Vladimir Renki (Gradac) i Dražen Kovačević (Beograd).

Bit će upriličeno crtanje uživo koje će za mostarsku publiku i premijerno učiniti autori gosti te potpisivanje strip-albuma za kolekcionare.

Gosti su bili super zadovoljni stanjem na festivalu pogotovo kada se uzme da je prvi po redu.

Maza, koji je zaljubljenik u zrakoplovstvo, bio je oduševljen izložbom maketara. Čak je dobio na dar sastavljenu maketu podmornice koja će se pojaviti u jednom od sljedećih albuma Wunderwaffena.

Dražen Kovačević je bio iznenađen odzivom gostiju. Rekao je da mu se ni na jednom festivalu, na kojem je do sada bio gost, nije ovoliko ljudi obratilo za crtež i posvetu.

U okviru ovog vikenda bit će priređena i mala maketarska izložba u okviru koje će svoje makete borbenih zrakoplova i podmornica, poput onih u strip-serijalu Wunderwaffen, predstaviti neki od mostarskih maketara.

Festival je predviđen za predstavljanje udruge Klub MOSTRIP, tribine, crtanje gostujućih autora za posjetitelje, izložbe radova gostujućih crtača, predstavljanje strip izdanja, te nagradnu igru s početkom u 18 sati.

Zatvaranje festivala predviđeno je za 20 sati, a na štandu udruge bit će postavljen i određen broj stripova kojim će biti darovani najmlađi posjetitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close