Od 16. do 25. listopada

Humski dani poezije u BiH i Hrvatskoj

Program započinje u srijedu, 16. listopada, kada će književnici boraviti u Splitu, gdje će u suradnji sa Župom Pom.oćnice kršćana, Omladinskim centrom na Kmanu i Ogrankom Matice hrvatske Čitluk
Kultura / Flash | 14. 10. 2019. u 14:25 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Tradicionalna književna manifestacija ''XX. Humski dani poezije'' održavat će se od 16. do 25. listopada, u organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Program započinje u srijedu, 16. listopada, kada će književnici boraviti u Splitu, gdje će u suradnji sa Župom Pomoćnice kršćana, Omladinskim centrom na Kmanu i Ogrankom Matice hrvatske Čitluk upriličiti večer poezije naziva ''U goste Don Bosku''.

Književna večer u suradnji s Maticom hrvatskom Orašje na programu je 20. listopada, u Hotelu ''Navis'' u Orašju, a susret književnika s učenicima Srednje škole fra Martina Nedića bit će upriličen dan poslije, 21. listopada.

Istog dana, u Kiseljaku su na programu likovna izložba i osmi Ikavski skup u suradnji sa Studijem za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Mostaru i HKD Napredak Kiseljak.

Završnica Humskih dana poezije pod nazivom "Sveknjiževna večer" održat će se u petak, 25. listopada, u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

U prvom dijelu "Spomenimo se prijatelja" bit će riječi o preminulim članovima Društva, dok je drugi dio večeri rezerviran za nastup pjesnika.

Pokrovitelji manifestacije su Federalno ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close