Manifestacija

Hrvatsko proljeće ovog vikenda predstavlja izložbu i predstavu u Travniku i Fojnici

Ulaz na sve događaje u okviru "Proljeća" je slobodan.
Kultura / Flash | 18. 05. 2019. u 17:38 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno-umjetnički festival "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" nastavlja se ovog vikenda u Travniku i Fojnici gdje će biti održane izložba slika o Petru Barbariću i odigrana predstava "Lova iz snova" Gradskog kazališta mladih Vitez.

U Travniku će tako, u subotu, s početkom u 19 sati biti otvorena izložba slika o Ljubuškom, rodnom gradu Petra Barbarića, te čitanje njegovih pisama pod nazivom "Ljubuški: Oaza u svjetlu". Izložba je postavljena u Auli Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" u Travniku, priopćili su organizatori.

U Fojnici se, pak, u nedjelju (18.svibnja) u Kino dvorani s početkom u 19 sati publika ima priliku upoznati s mukama studentskog života u predstavi "Lova iz snova". Predstava "Lova iz snova" vodi nas u ‘tunel’ studentskog života. Studenti povijesti, solo pjevanja i teologije rješavaju emotivne i financijske drame koje su ih pogodile.

Režiju potpisuje Marko Mirković, koji je i autor teksta pisanog po motivima predstave ''Hanibal podzemni'' Hrista Bojčeva. U predstavi igraju: Sunčica Strukar, Franko Bralo, Minela Salkić, Nikola Lujić, Ines Pavlović i Robert Šafradin.
Organizator "Hrvatskog proljeća" je Županijski odbor Mladeži HDZ BiH Županije Središnja Bosna, a partneri su Udruga Uzor i Udruga Klik.

Ulaz na sve događaje u okviru "Proljeća" je slobodan.

 

Inače, ''Proljeće'' se ove godine održava u 15 općina županija Središnje Bosne i Zeničko-dobojske, a od ove godine po prvi puta i u Sarajevu, glavnom gradu naše zemlje. U bogatom i sadržajnom festivalskom programu koji će trajati više od dva mjeseca organizatori su publici priredili brojne događaje iz kulture i umjetnosti: gostovanja HNK Mostar, GKM Vitez, promocije knjiga mladih autora, kreativne radionice iz tradicijske kulture i baštine. 

Ulaz na sve događaje je besplatan već šestu godinu zaredom.

Generalni pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture i športa FBiH i Ministarstvo obrazovanja, znanost, kulture i športa ŽSB.

Kopirati
Drag cursor here to close