Prigodne markice

HP Mostar izdala dvije markice u povodu Božića i Nove godine

Kultura / Flash | 01. 12. 2016. u 14:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska pošta Mostar u povodu Božića i Nove godine izdala je dvije prigodne poštanske marke u arku od 10 maraka, žig i omotnicu prvoga dana (FDC).

Autor likovnog rješenja je Dinko Raič, a marke nominalne vrijednosti 0,90 KM tiskane su u tiskari Zrinski u Čakovcu. Prvi dan izdanja je 1. prosinac 2016. godine.

''Kršćanski svijet od davnina 25. prosinca slavi Božić, rođenje Isusa Krista koji na svijet dolazi kao malo dijete u krilu Djevice Marije i svetoga Josipa. Božić je dan ljubavi, jednostavnosti i skromnosti. Sam Bog rodio se kao malo dijete ne da uplaši, već da privuče ljude k sebi. Kršćani vjeruju kako je besmrtni Bog postao smrtnim čovjekom kako bi doveo sve ljude u Kraljevstvo nebesko.

Njegovo rođenje u siromaštvu i neizvjesnosti poticaj je kršćanima da nastave Isusovo djelovanje među ljudima. Svaki novi Božić je podsjećanje na obnavljanje ljudskih vrijednosti u radosnom ozračju.

U početku su kršćani dan Isusova rođenja smatrali početkom nove godine, a tek je 1691. godine Crkva prihvatila 1. siječnja kao početak nove godine. Danas se ispraćaj stare godine i početak nove širom svijeta slavi na sličan način. Veseljem i čestitanjem uz najljepše želje da nova godina bude bolja nego stara'', poručuju iz HP Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close