Misno slavlje

Hoser: Najveće čudo u Međugorju su ispovijedi

Kultura / Flash | 02. 04. 2017. u 12:46 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posebni izaslanik pape Franje za Međugorje, poljski nadbiskup Henryk Hoser na misi jučer navečer u Međugorju, gdje su zabilježena navodna ukazanja Gospe, poručio je da su "najveće čudo Međugorja ispovijedi".

''Najveće čudo Međugorja su ispovijedi. Sakrament praštanja i milosrđa. To je sakrament uskrsnuća“, istaknuo je poljski nadbiskup i upozorio na krizu ispovijedi u zemljama zapada.

Poljski nadbiskup imenovan je početkom veljače posebnim papinim izaslanikom za Međugorje sa zadaćom rješavanja pastoralne skrbi za veliki broj hodočasnika koji svake godine dolazi u ovo svjetski poznato mjesto zbog navodnih ukazanja Blažene Djevice Marije koju u Međugorju nazivaju Kraljicom Mira zbog specifičnih poruka koje navodno šalje vidjelicama.

''Mi je zovemo, napose ovdje, Kraljica mira. Ona je posvuda i posvuda je dopušteno nju častiti. Mi joj zahvaljujemo zbog njezine stalne prisutnosti kod svakoga od nas“, rekao je Hoser.

Papin izaslanik pozvao je vjernike i hodočasnike iz Međugorja da pronose mir cijelim svijetom.

''Želim vas ohrabriti i potaknuti u svojstvu posebnog papinskog izaslanika da širite cijelim svijetom mir putem obraćenja srca. Dolazi do sukoba u obiteljima, društvima i zemljama i treba nam nebeska intervencija. A nazočnost Blažene Djevice Marije, to je jedna od tih intervencija. To je Božja inicijativa“, dodao je, ne pružajući nikakvu potporu tezama o navodnim ukazivanjima Gospe u Međugorju, prenosi Hina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close