Offline

Grgorinić i Rađen u Mostaru o otvorenosti

Kultura / Flash | 23. 06. 2017. u 01:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru poligona offline u galeriji 'Rondo' u Mostaru je predstavljena umjetnička rezidencija 'Zvona i Nari' koja se nalazi u Ližnjanu u Istri. Predstavljači su bili Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen.

Ujedno predstavili su i roman 'Blagoslovljena' koji su objavii u ediciji udruge 'Zvona i Nari'. Ono što je specifično jeste da su Grgorinić i Rađen zajedno pisali ovaj roman.

"Drago nam je da gostujemo u Mostaru, koji je treća postaja u okviru naše 'turneje'. Prije Mostara gostovali smo u Zadru i Splitu, a potom smo u Sarajevu, Banja Luci, Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu i Rijeci.

Kako smo prošetali gradom i osjetili otvorenost, tako smo i u Mostaru govorili o otvorenosti, suradnji koju promoviramo kroz naš rad kako kroz svratište 'Zvona i Nari', tako i kroz naše romane. Inače, u našim romanima bavimo se o odnosima individualca i zajednice", kazala je između ostaloga Grgorinić.

Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen pišu zajedno, na hrvatskom i engleskom. Rođeni su 1974. u Puli (Natalija) i 1975. u Slavonskom Brodu (Ognjen). Prozu su objavljivali u 'Novoj Istri', 'Mogućnostima', 'Republici', 'Vijencu', 'Tragovima', 'Plimi' i drugdje. Žive i rade u Ližnjanu, u Istri, gdje su pokrenuli svratište za pisce i umjetnike.

Kopirati
Drag cursor here to close