Basssano del Grappa

Gradonačelnik Mostara pozvan na otvaranje obnovljenog Starog mosta

Gradonačelnica grada Basssano del Grappa, Elena Pavan u pismu izražava i želju za potpisivanjem povelje o suradnji s Mostarom
Kultura / Flash | 21. 05. 2021. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Silvia Narda, vijećnika u Gradskom vijeću Montegrotta Terme i počasnog građanina Grada Mostara te osobnog izaslanika gradonačelnice grada Basssano del Grappa, u pratnji Marine Munerol, direktorice humanitarne organizacije Auser iz talijanskog grada Montegrotta Terme.

Tom prigodom Nardo je uručio gradonačelniku Mostara službeno pismo gradonačelnice grada Basssano del Grappa u kojem ga poziva na službeno otvaranje obnovljenog starog mosta u istoimenom gradu. Most je izgrađen 1566 godine, a srušen u Drugom svjetskom ratu. Djelo je najpoznatijeg talijanskog arhitekta toga doba Andrea Palladia.

Također, gradonačelnica grada Basssano del Grappa, Elena Pavan u pismu izražava i želju za potpisivanjem povelje o suradnji dva grada.

Gradonačelnik je zahvalio na pozivu za otvorenja mosta, a kojoj će biti nazočan i talijanski predsjednik Sergio Mattarella, te izrazio želju i za potpisivanjem sporazuma o suradnji dva grada.

Kopirati
Drag cursor here to close