Gradsko vijeće

Grad Sarajevo će izdvojiti sredstva za spomenik Džamonji i Montenu

Kultura / Flash | 26. 07. 2017. u 15:58 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće usvojilo je Odluku o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Sarajeva za 2017. godinu.

Proračun Grada Sarajeva za 2017. godinu usvojen je na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva održanoj u prosincu 2016. godine u iznosu od 16.287.139,29 KM.

Izmjene i dopune Proračuna Grada Sarajeva za 2017. godinu su razmatrane, budući da je po završetku 2016. godine evidentirano bitno povećanje prihoda u prošloj godini, što je bila osnova za povećanje sredstava Grada Sarajeva u 2017. godini.

Izmjene i dopune proračuna je pratilo i usvajanje Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Sarajava za 2017. godinu, te Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o Registru proračunskih korisnika Grada Sarajeva.

Na sjednici koja je održana u srijedu, gradski vijećnici su usvojili Odluku o uspostavljanju suradnje između Grada Sarajeva i Grada Sofije, glavnog grada Republike Bugarske.

Kako je iz Gradske uprave priopćeno, bit će izdvojena sredstva za postavljanje spomenika Dariju Džamonji i Kemalu Montenu, a što je ranija inicijativa Gradskog vijeća.

Također su vijećnici razmotrili Prijedlog zajedničkog djelovanja jedinica lokalne samouprave i Županije Sarajevo, te planiranja i financiranja razvoja turizma u Sarajevu kojim će se, potpisivanjem sporazuma, zajednički djelovati na razvijanje i jačanje turističkih potencijala Grada Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close