Čast svih građana

Grad Mostar ponio titulu ''EuroMed Capital for Dialogue 2021''

Nagrada ''EuroMed Capital for Dialogue'' se prvi put dodjeljuje ove godine, a Grad Mostar je prvi nagrađeni grad zajedno sa gradom Limassolom (Cipar).
Kultura / Flash | 30. 11. 2021. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar ponosno je odnio titulu ''EuroMed Capital for Dialogue''. 

Naime, riječ je o priznanju inicijative Anaa Lindh Fondacije, kao prve institucije stvorene za promicanje interkulturalnog dijaloga u euro-mediteranskoj regiji.

Nagrada je  zamišljena i kao međunarodno priznanje za gradove koji su implementirali ili pokrenuli interkulturalne politike i akcije te imaju viziju poboljšati kulturnu raznolikost, međukulturne odnose i EuroMed suradnju u partnerstvu sa svim sudionicima procesa izgradnje dijaloga.

Nagrada ''EuroMed Capital for Dialogue'' se prvi put dodjeljuje ove godine, a Grad Mostar je prvi nagrađeni grad zajedno sa gradom Limassolom (Cipar).

Višestoljetna izgradnja dijaloga, zajedničkog života isprepletenih tradicija i običaja te poseban napor i trud koji je Mostar uložio u poslijeratnom periodu, uključujući i proces obnove Starog mosta te obnove dijaloga između građana Mostara, u konačnici je nagrađena ovim velikim priznanjem.

''Za Grad Mostar ovakvo priznanje pokazatelj je kako smo na dobrom putu te da moramo uložiti  još veće napore  i istrajnost te biti svjetionik svima onima koji traže put zajedništva i jednakosti'', poručili su iz Grada.

Službena ceremonija dodjele nagrade EuroMed Capital for Dialogue Award 2021 održana je u utorak 30. studenog 2021.godine od 16.00 do 17.30 sati po srednjoeuropskom vremenu u virtualnom formatu s prijenosom uživo putem ALF web-platforme i putem ALF Facebook stranice.

Kopirati
Drag cursor here to close