Sarajevo

Goran Ristić izveo performans "Trčanje za kruhom" ispred Vječne vatre

Kultura / Flash | 20. 02. 2017. u 11:49 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi umjetnik Goran Ristić danas je ispred Vječne vatre demonstrirao kako to izgleda kada se "trči za kruhom".

Tako je Ristić pred iznenađenim prolaznicima trčao u mjestu s ruksakom na glavi i kruhom oko stomaka. Performans "Trčanje za kruhom“ simbolizira, kako je rekao, kruh kao simbol preživljavanja, a performans dopunjavaju i svi ljudi koji negdje žure za obavezama kako bi stekli svoj svakodnevni kruh.

Kako je rekao Ristić, svi mi konstantno trčimo u mjestu kako bismo stigli do tog kruha.




"S kruhom na stomaku kao simbolom čovjekovog opstanka i konstantnim trčanjem na jednom mjestu naglašavam konstantnu želju za socio-društvenom promjenom sistema kako države tako i pojedinca koji s torbom sa svim saznanjima odlazi u neki novi svijet za boljim materijalnim stanjem" zapisao je mladi umjetnik o svom performansu.

Performans "Trčanje za kruhom" je realizovan u okviru Festivala Sarajevske zime.

Goran Ristić rođen je 1989. godine u Mostaru gdje je završio Likovnu školu te Akademiju likovnih umjetnosti, smjer Grafika. U svom radu koristi medij slike, fotografije, videa, instalacije i performansa.

Dosad je izlagao na četiri samostalne i brojnim skupnim izložbama u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Makedoniji te je 2012. dobitnik nagrade za video na Međunarodnoj izložbi videa u Sloveniji, galerija Velenje.

Kopirati
Drag cursor here to close