NAFF

Goran Milić na neumskom festivalu

Kultura / Flash | 03. 06. 2016. u 13:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neum Animated Film Festival (NAFF) počinje 25. lipnja i trajati će do 1. srpnja.

Ove godine Festival će se istovremeno održavati u Posušju, Mostaru, Neumu i Prijestolnici Cetinje, a veliki su izgledi da se održi u Trebinju i Stonu.

Sve projekcije počinju u subotu 25. lipnja u 21:00 sat, a svečano otvaranje Festivala je u Neumu na terasi hotela Sunce.

Na Festival je ove godine prijavljeno skoro 700 filmova iz 59 zemalja. To je najveće priznanje neumskom Festivalu jer je to do sada rekordan broj filmova, ali i zemalja.

''U natjecateljskom programu će se tijekom šest dana prikazati 55, a u Panorami 20. Siguran sam da će gledatelji biti zadovoljni izborom selekcione komisije, jer su to stvarno izuzetna ostvarenja. Posebno se radujemo predavanjima koja će održati Goran Milić, Thomas Steillmach i Ramon Lopez Seco de Herrera. Svoj dolazak na Festival potvrdili su autori iz Brazila, SAD-a , Rusije, Francuske, Italije, Tajvana, Njemačke, Hrvatske I Srbije. Vjerujemo da će im boravak u Neumu ostati u lijepom sjećanju'', rekao je direktor festivala Jurinko Rajič.

Klub Animatora Mostar i Studio Neum već četiri godine surađuju na organizaciji Festivala, tako da će kao gosti i sudionici Festivala biti sedam polaznika Kampa crtanog filma koji se održao 27. veljače do 3. travnja u MC Pavarotti u Mostaru.

''Ti mladi ljudi su svojim radom i pokazanim talentom na Kampu zaslužili da osjete festivalski život i da upoznaju neka od najvećih imena svjetske animacije. Inače partner NAFF-a je i ove godine OSCE, a pokrovitelji su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za kinematografiju i Veleposlanstvo SAD-a u BiH. Glavni sponzor festivala je kao i do sada HT ERONET'', rekao je Rajić i dodao kao ga posebno raduje da su se po prvi put prijavili filmovi iz Arapskih emirata i Sjeverne i Južne Koreje.

Kopirati
Drag cursor here to close