Sveučilište u Mostaru

FPMOZ organizira likovnu koloniju ''Krešimir Ledić''

Kultura / Flash | 29. 04. 2017. u 08:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U spomen na profesora emeritusa akademika Krešimira Ledića Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru organizira 4. po redu likovnu koloniju „Krešimir Ledić".

Likovna kolonija će se održati od 2. do 7. svibnja 2017. godine u Kampusu u Rodoču. Otvorenje likovne kolonije bit će upriličeno 2. svibnja u 17.00 sati. 4. po redu likovnu koloniju „Krešimir Ledić'' će otvoriti Josip Muselimović, tajnik akademije HAZU i počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar.

U okviru svog djelovanja kolonija će okupiti oko 55 umjetnika koji će stvarati likovna djela na temu Fra Jozo Vasilj,s podtemama ''Dobro je činiti dobro za druge".

U sklopu ovogodišnje likovne kolonije održat će se i likovna radionica za predškolce i učenike osnovnih škola na istu temu, priopćeno je.

Učenici će imati prigodu upoznati akademske umjetnike i njihov rad prilikom stvaranja umjetničkog djela. Ostvarenja umjetnika kao i učeničke radove izložit će se na zajedničkoj radnoj izložbi u subotu, 6. svibnja 2017. u Kampusu u Rodoču u 13.00 sati.

Likovna kolonija je posvećena profesoru Krešimiru Lediću, koji jc iza sebe ostavio neizbrisiv trag umjetničkim djelima koja će zauvijek živjeti. Akademiju primijenjenih umjetnosti završio je Beogradu, a do odlaska u mirovinu bio je redoviti profesor na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, gdje je obavljao dužnost pročelnika Studija za predškolski odgoj.

Dana, 14. studenog 2012. Senat Sveučilišta u Mostaru dodijelio mu je počasno zvanje: Profesor emeritus. Profesor Ledić bio je doživotni član Accademia lialiana Gli Etruschi" u Firenci, i to za ''posebne zasluge na polju likovne kulture i znanosti, pedagoškog rada i umjetnost''.

Kopirati
Drag cursor here to close