Druženje fotografa

Fotografi o Rami: Raj na nebu, Rama na zemlji

Kultura / Flash | 22. 10. 2015. u 18:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ramski fotografi proteklog su vikenda ugostili kolege iz ljubuškog foto kluba ''Fokus''. Petnaestak fotografa uživalo je tako u ramskoj prirodi na jednoj od ljepših planina u Rami, na Draševu.

Većini je ovo bio prvi posjet ramskom kraju i kako rekoše ''dolaze ponovno na proljeće''.

Draševo je dio planine Raduše i nalazi se sjeverno od Jaklića na nadmorskoj visini od 1200 metara. Na odredištu su fotografi uživali trudeći se napraviti što kvalitetnije fotografije prirodnih ljepota. Fotografirajući razne motive, uživali su u ljepotama prirode i lovili što bolji kadar, sve za dobru fotografiju.

Fotografi su obišli stare kuće Jaklićkoj planini koje su sagrađene po starom načinu gradnje i još uvijek prkose vremenu te sada predstavljaju neku vrstu spomenika starim ljudima i njihovom načinu života prilagođenom zahtjevima prirode.

''U planini smo u nedjelju zatekli i Etno skupinu 'Čuvarice' na snimanju spota za pjesmu 'Opadaj lišće'. Iskoristili smo prigodu pa se zajedno fotografirali a 'Čuvarice' su gostima otpjevale nekoliko svojih pjesama.

Timelapse s Draševa

Rama 18.10.2015.g.

Posted by www.rama-prozor.info on Sunday, October 18, 2015

Nakon Jaklićke planine obišli smo i ostali dio Draševa'', ističe za Bljesak.info Damir Mišura, domaćin druženja fotografa.

"Od osnivanja Foto kluba svaka naša kolonija je sve bolja i bolja, a ova je daleko najbolja. Sve je nekako proteklo prebrzo i užurbano, ali me je sve očaralo toliko da razmišljam o posebnom albumu ''Jesen u Rami'' ili će fotografije nosit naziv u sebi.

Sve fotografije su mi dobre, a bilo ih je preko 300. Ovom prilikom bih se htio zahvaliti našim domaćinima na gostoprimstvu i organizaciji boravka. Nadam se da ćemo im se uskoro odužiti lijepim izletom, druženjem i fotografiranjem ljubuškog krajolika i znamenitosti'', izjavio je Perica Biško, jedan od najaktivnijih članova Foto kluba Fokus Ljubuški.

Na svom odlasku uz pozdrave i želju za povratkom Ljubušaci su istaknuli: ''Raj na nebu, Rama na zemlji!''.

Kopirati
Drag cursor here to close