Mostar

Članovi MORS-a i Dječjeg zbora Pavarotti pokazali svoj talent

Predstavljanje kulturnog i umjetničkog potencijala dvije mostarske ustanove nastavak je projekta “Forum na šetnici”.
Kultura / Flash | 13. 06. 2018. u 21:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako vremenske prilike nisu bile idealne, u srijedu je održan tradicionalni Forum na šetnici. Nastupili su Dječji zbor Pavaroti i članovi Mostar Rock School-a.

Predstavljanje kulturnog i umjetničkog potencijala dvije navedene mostarske ustanove nastavak je projekta “Forum na šetnici” koji se održava svake srijede s ciljem upoznavanja što većega broja stanovnika Mostara s procesom kandidature Mostara za Europsku prijestolnicu kulture, priopćeno je.

Volonteri, studenti obje mostarske javne visokoškolske institucije, dijelili su promotivne letke i brošure o projektu Europska prijestolnica kulture.

Dječiji zbor Pavarotti postoji od 1998. godine i ove godine obilježava 20 godina svoga postojanja. Članovi hora su djeca uzrasta od 4 do 12 godina. Glavni cilj hora je razvoj pjevačkih mogućnosti djece, kreativno-terapeutski rad s djecom s govornim nedostacima te predstavljanje različitih tehnika pjevanja.

Jedan od ciljeva je i očuvanje kulturnog nasljeđa odnosno tradicionalne glazbe. Zbor je nastupao na brojnim koncertima i manifestacijama, kako u organizaciji MC Pavarotti, tako i drugih ustanova i organizacija s područja cijele Bosne i Hercegovine, a bio je glavna okosnica festivala dječje pjesme „Zlatna Nota“. Voditeljica zbora je Vesna Arapović.

Mostar Rock School je “fabrika zvuka i platforma podrške sa lepezom servisa za mlade muzičare i bendove u usponu”. Djeluju u prostorijama Muzičkog centra Pavarotti gdje nude glazbeno obrazovanje za mlade. Kroz individualne sate na dnevnoj bazi, kao i programe kombiniranih sati i session bendova, polaznici unaprijeđuju svoje znanje i vještine, međusobno surađuju i zajednički stvaraju.

Kopirati
Drag cursor here to close