Prijateljstvo

Festival folklora donio bogatstvo različitosti u Mostar

Kultura / Flash | 14. 07. 2012. u 21:49 S.S.
Kopirati

Okupljanjem ispod Starog Mosta i defileom kroz stari dio grada, Ulicu braće Fejića, te Musalom započeo je Međunarodni festival folklora 29. susreti prijateljstva 'Blagaj 2012'.

Mnogi znatiželjnici su ispod UNESCO-vog spomenika željeli sliku sa članovima folklornih skupina koji su došli iz Bosne, Hrvatske, Crne Gore i Turske.

Kao i proteklih godina u Fejićevoj ulici prolaznici su nakratko mogli vidjeti dio plesnih točaka u narodnim nošnjama gostiju festivala, a sve to pa i više prikazano je u cjelovečernjem programu na igralištu Osnovne škole u Blagaju.

Pored domaćina KUD-a 'Blagaj' nastupili su KUD 'Namik Kemal' iz Burse (Turska), KUD 'Boka' iz Tivta (Crna Gora), KDB 'Preporod' iz Dubrovnika (Hrvatska), KUD 'Sevdah' iz Bihaća, FA 'Panonija' iz Tuzle, KUD 'Karaula' iz Karaule, BZK 'Preporod' iz Konjica, KUD 'Rudar' iz Lukavca, KUD 'Podveležje' iz Podveležja, KUD 'Kolo Dubravsko' iz Čapljine, KUD 'Neretva' iz Jablanice, KUD 'Dračevice' iz Dračevica.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.