Šibenik

Fališ neće faliti

Ove godine na FALIŠ-u neće biti održana izložba u galerijskom, zatvorenom prostoru, ali to ne znači i da je uopće neće biti.
Kultura / Flash | 17. 08. 2020. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osmi Festival alternative i ljevice Šibenik, bit će održan i ove godine, bez obzira na složenu epidemiološku situaciju i financijske probleme koji su pogodili cijelu kreativnu industriju, posebice njen izvođački segment.

Zbog toga će i FALIŠ imati nešto izmijenjenu formu i manji broj sadržaja, naravno kvantitetom, a nikako kvalitetom.

Umjesto uobičajeno, prve srijede u rujnu, FALIŠ će početi dan kasnije, u četvrtak 03.09., a završiti u subotu oko pola noći, kako je to već tradicija. Svi programski sadržaji bit će održani na starom mjestu, na Trgu Ivana Pavla II, odnosno Maloj loži.

Pored toga, ove godine na FALIŠ-u neće biti održana izložba u galerijskom, zatvorenom prostoru, ali to ne znači i da je uopće neće biti.

Također, broj stolica organizatori će prilagoditi epidemiološkim mjerama, žaleći zbog nesumnjivo manjeg broja publike koja ih je podržavala svih ovih godina, ali i brinući za njihovo, svoje i javno zdravlje.

Program:

Četvrtak, 3.9.:

20:00: „Opasne priče: politike koje su zarobile svijet“; promocija knjigePetra Vidova (sudjeluju: Petar Vidov, Ana Benačić; moderira:Branko Sekulić)

21:00: „Amerika 2020.: Krah carstva ovozemaljskog?; predavanjedr.Stipe Grgasa

22:00: „Sva velika braća nas gledaju“; javni intervju s Denisom Perišom (voditelj: Marko Podrug)

Petak, 4.9.:

20:00: „Summa atheologiae: Nekoliko heretičkih rasprava o nemogućnosti Svemogućeg“; promocija knjige Borisa Dežulovića (sudjeluju: Boris Dežulović, Viktor Ivančić; moderira: Zoran Grozdanov)

21:00: „Ateizam: Strah od tuđe nevjere ili vlastitog malovjerja?“; okrugli stol (sudjeluju: don Hrvoje Katušić, fra Domagoj Runje; moderira: Branko Sekulić)

22:00: „Ekonomija sreće“; predavanje dr. Petra Filipića

Subota, 5.9.:

19:00: „Život u limbu – knjiga ožiljaka“; promocija knjige Slavena Raškovića i Igora Čoke (sudjeluju: Slaven Rašković, Igor Čoko, Aneta Vladimirov; moderira: Davorka Blažević)

20:00: „1968.:godina koja je uzdrmala svijet“; predavanjedr. Hrvoja Klasića

21:00: „Na braniku povijesti“; okrugli stol (sudjeluju: dr. Snježana Koren, dr. Božo Repe; moderira: dr. Dubravka Stojanović)

22:00: „1971.: Srpski liberali u Hrvatskom proljeću“; predavanje dr. Milivoja Bešlina

Kopirati
Drag cursor here to close