'Nemila hajka'

O ukidanju nastupa: Tužni smo zbog nastale situacije u kojoj je najveći gubitnik festival

Nakon objave Martininog nastupa zaprimili smo ružne komentare povodom njezinog nastupa zbog njezinih javnih istupa te smo je kontaktirali i izvjestili o istima.
Kultura / Flash | 16. 08. 2019. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slijedom 'nemile hajke' koja je, kako navode iz direkcije Evergreen Festa Čitluk, nastupila nakon otkazivanja nastupa književnice Martine Mlinarević, s ovog festivala su se obratili službenim priopćenjem.

''Nakon objave Martininog nastupa zaprimili smo ružne komentare povodom njezinog nastupa zbog njezinih javnih istupa te smo je kontaktirali i izvjestili o istima.

Odluka da događaj otkažemo je bila na Martinin prijedlog koji smo i prihvatili, a sve sa ciljem izbjegavanja bilo kakvog mogućeg incidenta. Osobno mislim da bi Martinin događaj protekao u odličnoj atmosferi kao i dva njena dosadašnja nastupa na Evergreen Festu'', navode s ovog festivala.

Ističu kako razlozi njihovog opreza dolaze od prethodnih nemilih događaja gdje su se izvođači (Edo Maajka i Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson ) odlučili na ''provociranje publike neprimjerenim vicevima o Međugorju koje se nalazi u neposrednoj blizini te je svima nama u srcu. Podržavamo pravo na drugo mišljenje, ali osuđujemo svaki vid izrugivanja na toj osnovi.''

Ističu kako je cilj ovoga projekta bio da doprinese društveno-kulturnom boljitku Brotnja, a ne da se preko njega vode bilo kakve bitke i skupljaju bodovi.

''Tužni smo zbog nastale situacije u kojoj je najveći gubitnik ovaj festival kojem je ovim ugrožena daljnja egzistencija. Cijenimo i zahvalni smo svima koji su nam se obratili za objašnjenje bez prethodne osude'', stoji u priopćenju direkcije festivala.

Nakon reagiranja direkcije festivala ponovno se oglasila i hercegovačka književnica koja je istaknula kako organizatori festivala ''nijednom jedinom riječju nisu izrazili želju da je nakon zaprimljenih prijetnji i dalje ostave u festivalu.''

Kopirati
Drag cursor here to close