Doživljaj muzeja na drugačiji način

Europska noć muzeja: Proslava kulture, povijesti i umjetnosti

Posjetitelji muzeja u Banja Luci, Jablanici, Konjicu, Mostaru, Sarajevu, Travniku i Trebinju imali su priliku pogledati dio postavke Albertina muzeja i Prirodoslovnog muzeja u Beču
Kultura / Flash | 20. 05. 2019. u 11:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru Europske noći muzeja, godišnje proslave kulture, povijesti i umjetnosti, Info centar Europske unije u suradnji s veleposlanstvom Austrije, Francuske, Grčke i Italije u Bosni i Hercegovini organizirao je virtualna posjeta prestižnim europskim muzejima. 

Posjetitelji muzeja u Banja Luci, Jablanici, Konjicu, Mostaru, Sarajevu, Travniku i Trebinju imali su priliku pogledati dio postavke Albertina muzeja i Prirodoslovnog muzeja u Beču te vidjeti neka od najcjenjenijih djela izloženih u pariškom Louvre i Acropolis muzeju u Ateni. 

Tijekom najvažnijeg dana za muzeje, središta kulture i tradicije otvaraju vrata i pripremaju posebne programe, pozivajući građane ne samo da ih posjete i nauče nešto novo, već da im se pridruže u promociji zajedničkog kulturnog naslijeđa. 

Kultura, umjetnost i povijest podsjećaju na zajedničku prošlost i pomažu izgraditi jače veze za budućnost, te su neizostavni dio obilježavanja Dana Europe u Bosni i Hercegovini, priopćeno je EU Info Centra. 

Europska noć muzeja, koja se organizira od 2005., prilika je da se posjete trajne i privremene postavke, te muzeji dožive na drugačiji način kroz brojne događaje i aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close