Etno skupina

Etno Čuvarice iz Rame snimile novi spot za pjesmu ‘Moj dragane’

Kultura / Flash | 18. 04. 2017. u 10:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon duljeg vremena ramska Etno skupina Čuvarice izdale su novi spot za pjesmu 'Moj dragane'.

Glazbu za pjesmu su radili Biljana, David i Milenko Glibo, aranžman Josip Vukoja, a spot je snimio Damir Mišura.

Inače, etno-skupina Čuvarice iz Rame, osnovana 2011. godine, okuplja ljubiteljice glazbene baštine ramskoga kraja. Članice ove skupine prave su čuvarice tradicijskog melosa svoga rodnog kraja.

''Nastojimo od zaborava otrgnuti tradicijski zvuk ramskoga kraja, izvoditi etno i duhovnu glazbu na svoj autentičan način, ali i stvarati vlastite skladbe, nadahnute glazbenom baštinom naše rodne Rame'', kazala je ranije za medije Biljana Glibo, voditeljica etno-skupine Čuvarice. Ova glazbena etno-skupina ima brojne nastupe, posebno na humanitarnim koncertima.

Iza njih je mnogo nastupa. Gdje god se pojave, publika ih s oduševljenjem prihvaća. Česti komentari su da su potpuno drugačije od svih skupina ikad viđenih na ovim prostorima i da nešto novo donose na glazbenu scenu. Iako nemaju svoga stilistu, stil koji su osmislile razlog je više da vam oči ostanu prikovane uz njih. Crna haljina preko koje je pojas s ramskim motivima uzet sa ženske narodne nošnje ideja je koja je došla sama od sebe.

Čuvarice su snimile i vlastiti nosač zvuka 'Mojoj Rami'. Skupina je snimila i spot za pjesmu “Opadaj lišće”, koji se često emitira na glazbenoj televiziji CMC te drugim televizijskim postajama. Čuvarice će s pjesmom “Divojka” nastupiti na Melodijama Mostara 2017.

Inače, etno skupinu čine mlade žene i djevojke iz cijele Rame i to, uz Biljanu, i Anđa Dedić, Marija Čuljak, Marija Rajič, Marina Malekin, Ljuba Ćurčić, Mira Jurić, Milka Pavličević, Ana Ćališ, Kata Jonjić, Ivanka Pavlović, Anuša Petrović, Mirjana Markešić, Željka Bošnjak, Milica Džolan, Drina Baraban, Delfa Vlajčić, Marina Bešker Tokić, Marija Petričević i Adrijana Ripić. Skupina ima svoja dva stalna svirača Davida i Milenka Glibu i dva povremena svirača Ivana Vlajčića i Anu Papak. To su mladi glazbenici koji sviraju različita glazbala.

Osim što vole pjevati, još jedna stvar im je zajednička, a to je da neopisivo vole Ramu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close