Četvrti Mostarski strip vikend

VIDEO | Dylan Dog i ostali strip-junaci zauzeli Kosaču

Iz ovogodišnjeg programa izdvajaju se tribine posvećene Dylan Dogu, strip-junaku za kojeg znaju čak i oni koji ne čitaju stripove.
Kultura / Flash | 05. 10. 2019. u 13:17 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrti Mostarski strip vikend je u subotu 5. listopada s u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače svečano otvorio veleposlanik Republike Italije u Bosni i Hercegovini Nicola Minasi. Organizator ovogodišnjeg Mostarski strip vikenda je Udruga ljubitelja stripa iz Mostara "Mostrip".

Foto: Bljesak.info / Otvoren Četvrti Mostarski strip vikend

"Iza nas je već nekoliko uspješnih projekata, do sada smo organizirali tri strip vikenda u Mostaru te veliki broj radionica za mlade. Svojim djelovanjem smo, sudeći po reakciji javnosti, definitivno uspjeli animirati okolinu za kulturu stripa. Nošeni pozitivnim kritikama ove godine kroz nekoliko projekata nastavljamo s našim djelovanjem", rekli su ranije iz kluba Mostrip.

Foto: Bljesak.info / Otvoren Četvrti Mostarski strip vikend

Kao i prošle godine, na vikendu je postavljena izložba radova gostujućih autora, a tijekom cijele manifestacije bit će nezaobilazno crtanje i potpisivanje gostujućih autora za posjetitelje, predstavljanje maskote festivala, nagrađivanje najsretnijih posjetitelja i još dosta zanimljivosti.

Iz ovogodišnjeg programa izdvajaju se tribine posvećene Dylan Dogu, strip-junaku za kojeg znaju čak i oni koji ne čitaju stripove. Na tribini će sudjeluju gosti iz Italije, a pored tribine organizirana je i izložba radova na temu stripa Dylan Dog.

Foto: Bljesak.info / Otvoren Četvrti Mostarski strip vikend

Ove godine na Strip vikend dolazi rekordni broj gostiju. Grad na Neretvi posjetit će 18 umjetnika iz svijeta stripa: Milorad Vicanovic Maza, Enis Čišić, Dražen Kovačević, Midhat Kapetanović, Filip Andronik, Zdravko Cvjetković, Kenan Halilović, Armin Ozdić, Jovan Ukropina, Milan Jovanović, Sibin Slavković, Marco Mastrazzo, Alessandro Bocci, Giuseppe Candita, Roberto Diso, Gianni Sedioli, Giancarlo Marzano i Lana Šator.

Foto: Bljesak.info / Otvoren Četvrti Mostarski strip vikend

Specijalni gosti i ove će godine uraditi plakate s motivom Mostara čime će još jednom staviti Mostar i Bosnu i Hercegovinu na mapu strip događanja u svijetu

Klub Mostrip osnovala je koncem 2015. godine skupina strip entuzijasta iz Mostara. Cilj kluba je da strip pomjeri s kulturne margine, gdje se danas nezasluženo nalazi. Cilj Mostarski strip vikenda je druženje te promocija i popularizacija strip-kulture s naglaskom na mlađu generaciju.

Foto: Bljesak.info / Otvoren Četvrti Mostarski strip vikend

Mostar strip vikend održava se u subotu i nedjelju, 5. i 6. listopada, u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

 

Kopirati
Drag cursor here to close